Strona główna / Baza filmów / Osoby / Norris Stefan
Data urodzin:
29 kwietnia 1894 w Warszawie
Data śmierci:
24 grudnia 1979 w Bukareszcie

Scenograf.
  • Filmografia
  • Galeria
Filmy w projekcie:
1928 - SZALEŃCY (Scenografia)
1929 - HALKA (Scenografia)
1932 - KSIĘŻNA ŁOWICKA (Scenografia)
1932 - ROMEO I JULCIA (Scenografia)
1932 - 10% DLA MNIE (Scenografia)
1933 - JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT (Scenografia)
1933 - PRZYBŁĘDA (Scenografia)
1934 - CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA (Scenografia)
1934 - MŁODY LAS (Scenografia)
1935 - ABC MIŁOŚCI (Scenografia)
1935 - DWIE JOASIE (Scenografia)
1935 - RAPSODIA BAŁTYKU (Scenografia)
1935 - JAŚNIE PAN SZOFER (Scenografia)
1936 - ADA, TO NIE WYPADA! (Scenografia)
1936 - BĘDZIE LEPIEJ (Scenografia)
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (Scenografia)
1936 - WIERNA RZEKA (Scenografia)
1936 - BOHATEROWIE SYBIRU (Scenografia)
1937 - DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI (Scenografia)
1937 - TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE (Scenografia)
1937 - ZNACHOR (Scenografia)
1938 - DRUGA MŁODOŚĆ (Scenografia)
1938 - KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ (Scenografia)
1938 - PAWEŁ I GAWEŁ (Scenografia)
1938 - ROBERT I BERTRAND (Scenografia)
1938 - SERCE MATKI (Scenografia)
1938 - WRZOS (Scenografia)
1938 - FLORIAN (Scenografia)
1939 - PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA (Scenografia)
1939 - SPORTOWIEC MIMO WOLI (Scenografia)
1939 - U KRESU DROGI (Scenografia)
1939 - ŻONA I NIE ŻONA (Scenografia)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1924 - ŚMIERĆ ZA ŻYCIE. SYMFONIA LUDZKOŚCI (scenografia)
1927 - BUNT KRWI I ŻELAZA (scenografia)
1927 - KOCHANKA SZAMOTY (scenografia)
1928 - DZIKUSKA (scenografia)
1928 - HURAGAN (scenografia)
1928 - LUDZIE DZISIEJSI (scenografia)
1928 - SZALEŃCY (scenografia)
1929 - 9. 25. PRZYGODA JEDNEJ NOCY (scenografia)
1929 - POD BANDERĄ MIŁOŚCI (scenografia)
1929 - PONAD ŚNIEG (scenografia)
1929 - TAJEMNICA SKRZYNKI POCZTOWEJ (scenografia)
1929 - Z DNIA NA DZIEŃ (scenografia)
1929 - Z RAMION W RAMIONA (scenografia)
1930 - GWIAŹDZISTA ESKADRA (scenografia)
1930 - HALKA (scenografia)
1930 - MASCOTTE (scenografia)
1930 - NIEBEZPIECZNY ROMANS (scenografia)
1930 - SZTABSKAPITAN GUBANIEW. GOLGOTA ZIEMI CHEŁMSKIEJ (scenografia)
1930 - URODA ŻYCIA (scenografia)
1930 - WIATR OD MORZA (scenografia)
1931 - CHAM (scenografia)
1931 - KRWAWY WSCHÓD (scenografia)
1931 - STRASZNA NOC (scenografia)
1932 - BEZIMIENNI BOHATEROWIE (scenografia)
1932 - BIAŁA TRUCIZNA (scenografia)
1932 - DZIKIE POLA (scenografia)
1932 - GŁOS PUSTYNI (scenografia)
1932 - KSIĘŻNA ŁOWICKA (scenografia)
1932 - PUSZCZA (scenografia)
1932 - STO METRÓW MIŁOŚCI (scenografia)
1932 - SZYB L-23 (scenografia)
1932 - UŁANI, UŁANI, CHŁOPCY MALOWANI (scenografia)
1932 - 10% DLA MNIE (scenografia)
1933 - DWANAŚCIE KRZESEŁ (scenografia)
1933 - JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT (scenografia)
1933 - KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ (scenografia)
1933 - POD TWOJĄ OBRONĘ (scenografia)
1933 - PRZYBŁĘDA (scenografia)
1933 - ROMEO I JULCIA (scenografia)
1934 - CO MÓJ MĄŻ ROBI W NOCY... (scenografia)
1934 - CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA (scenografia)
1934 - CZARNA PERŁA (scenografia)
1934 - CZY LUCYNA TO DZIEWCZYNA? (scenografia)
1934 - KOCHA, LUBI, SZANUJE (scenografia)
1934 - MŁODY LAS (scenografia)
1934 - PARADA REZERWISTÓW (scenografia)
1934 - PIEŚNIARZ WARSZAWY (scenografia)
1934 - ŚLUBY UŁAŃSKIE (scenografia)
1935 - ABC MIŁOŚCI (scenografia)
1935 - ANTEK POLICMAJSTER (scenografia)
1935 - DWIE JOASIE (scenografia)
1935 - DZIEŃ WIELKIEJ PRZYGODY (scenografia)
1935 - JAŚNIE PAN SZOFER (scenografia)
1935 - KOCHAJ TYLKO MNIE (scenografia)
1935 - MANEWRY MIŁOSNE (scenografia)
1935 - NIE MIAŁA BABA KŁOPOTU (scenografia)
1935 - RAPSODIA BAŁTYKU (scenografia)
1935 - WACUŚ (scenografia)
1936 - 30 KARATÓW SZCZĘŚCIA (scenografia)
1936 - ADA! TO NIE WYPADA! (scenografia)
1936 - BARBARA RADZIWIŁŁÓWNA (scenografia)
1936 - BĘDZIE LEPIEJ (scenografia)
1936 - BOHATEROWIE SYBIRU (scenografia)
1936 - BOLEK I LOLEK (scenografia)
1936 - DODEK NA FRONCIE (scenografia)
1936 - DWA DNI W RAJU (scenografia)
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (scenografia)
1936 - PAN TWARDOWSKI (scenografia)
1936 - PAPA SIĘ ŻENI (scenografia)
1936 - RÓŻA (scenografia)
1936 - STRASZNY DWÓR (scenografia)
1936 - TAJEMNICA PANNY BRINX (scenografia)
1936 - TRĘDOWATA (scenografia)
1936 - WIERNA RZEKA (scenografia)
1937 - DYBUK (scenografia)
1937 - DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK (scenografia)
1937 - HALKA (scenografia)
1937 - NIEDORAJDA (scenografia)
1937 - ORDYNAT MICHOROWSKI (scenografia)
1937 - PANI MINISTER TAŃCZY (scenografia)
1937 - PIĘTRO WYŻEJ (scenografia)
1937 - SKŁAMAŁAM (scenografia)
1937 - ŚLUBOWANIE (scenografia)
1937 - TRÓJKA HULTAJSKA (scenografia)
1937 - UŁAN KSIĘCIA JÓZEFA (scenografia)
1937 - ZNACHOR (scenografia)
1938 - DRUGA MŁODOŚĆ (scenografia)
1938 - DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI (scenografia)
1938 - FLORIAN (scenografia)
1938 - GEHENNA (scenografia)
1938 - GRANICA (scenografia)
1938 - KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ (scenografia)
1938 - KOŚCIUSZKO POD RACŁAWICAMI (scenografia)
1938 - KRÓLOWA PRZEDMIEŚCIA (scenografia)
1938 - LIST DO MATKI (scenografia)
1938 - MATECZKA (scenografia)
1938 - MOI RODZICE ROZWODZĄ SIĘ (scenografia)
1938 - OSTATNIA BRYGADA (scenografia)
1938 - PAWEŁ I GAWEŁ (scenografia)
1938 - RENA (scenografia)
1938 - ROBERT I BERTRAND (scenografia)
1938 - SERCE MATKI (scenografia)
1938 - STRACHY (scenografia)
1938 - TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE... (scenografia)
1938 - WRZOS (scenografia)
1938 - ZAPOMNIANA MELODIA (scenografia)
1939 - BOGURODZICA (scenografia)
1939 - GENIUSZ SCENY (scenografia)
1939 - JA TU RZĄDZĘ (scenografia)
1939 - KŁAMSTWO KRYSTYNY (scenografia)
1939 - O CZYM SIĘ NIE MÓWI... (scenografia)
1939 - PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA (scenografia)
1939 - SPORTOWIEC MIMO WOLI (scenografia)
1939 - TESTAMENT PROFESORA WILCZURA (scenografia)
1939 - TRZY SERCA (scenografia)
1939 - U KRESU DROGI (scenografia)
1939 - WŁÓCZĘGI (scenografia)
1939 - ZŁOTA MASKA (scenografia)
1939 - ŻONA I NIE ŻONA (scenografia)
1939 - SERCE BATIARA film nieukończony (scenografia)
1943 - O NOAPTE FURTUNOASA  film rumuński (scenografia)
1946 - VISUL UNEI NOPTI DE IARNA  film rumuński (scenografia)
1950 - RASUNA VALEA  film rumuński (scenografia)
1952 - IN SAT LA NOI  film rumuński (scenografia)
1964 - TITANIC VALS  film rumuński (scenografia)
1975 - MASTODONTUL  film rumuński (scenografia)


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ