Strona główna / Baza filmów / Osoby / Brodniewicz Franciszek
Data urodzin:
29 listopada 1892 w Kwilczu koło Poznania
Data śmierci:
17 sierpnia 1944 w Warszawie

Aktor.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
  • O osobie
Filmy w projekcie:
1934 - CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA (rewolucjonista Bolesław Ratomski)
1935 - DWIE JOASIE (mecenas Robert Rostalski)
1935 - DZIEŃ WIELKIEJ PRZYGODY (komendant obozu harcerskiego)
1936 - WIERNA RZEKA (rotmistrz Wiesnicyn)
1938 - WRZOS (Andrzej Sanicki)
1939 - DOKTÓR MUREK (doktor Franciszek Murek, prawnik)
1939 - PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA (Jan Mankiewicz, założyciel sierocińca)
1939 - U KRESU DROGI (hrabia Wiktor Łański)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1921 - CAR DYMITR SAMOZWANIEC (Zygmunt III Waza)
1933 - PROKURATOR ALICJA HORN (Jan Winkler)
1934 - CZARNA PERŁA (Torn, mąż Reny)
1934 - ŚLUBY UŁAŃSKIE (pułkownik Gończa, dowódca pułku)
1934 - CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA (rewolucjonista Bolesław Ratomski)
1935 - DZIEŃ WIELKIEJ PRZYGODY (komendant obozu harcerskiego)
1935 - DWIE JOASIE (mecenas Robert Rostalski)     
1936 - PAN TWARDOWSKI (Twardowski)
1936 - MAŁY MARYNARZ (Franciszek Nowicki, przemysłowiec)
1936 - TRĘDOWATA (ordynat Waldemar Michorowski)
1936 - WIERNA RZEKA (rotmistrz Wiesnicyn)
1936 - PAPA SIĘ ŻENI (śpiewak Roberto Visconti)
1937 - ORDYNAT MICHOROWSKI (ordynat Waldemar Michorowski)
1937 - UŁAN KSIĘCIA JÓZEFA (książę Józef Poniatowski)
1938 - WRZOS (Andrzej Sanicki)
1938 - MOI RODZICE ROZWODZĄ SIĘ (Jerzy Sławomir, aktor)
1938 - SEZONOWA MIŁOŚĆ  film nieukończony
1939 - DOKTÓR MUREK (doktor Franciszek Murek, prawnik)
1939 - PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA (Jan Mankiewicz, założyciel sierocińca)
1939 - U KRESU DROGI (hrabia Wiktor Łański)


wpisz szukany:


1913, 1918, 1919, 1922, 1923, 1924, 1925, 1926, 1927, 1928, 1929, 1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1936, 1937, 1938, 1939
10% DLA MNIE
ABC MIŁOŚCI
ADA, TO NIE WYPADA!
BARTEK ZWYCIĘZCA
BĘDZIE LEPIEJ
BIAŁY MURZYN
BIAŁY ŚLAD
BOHATEROWIE SYBIRU
CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA
CYGANKA AZA
CZARNE DIAMENTY
DOKTÓR MUREK
DRUGA MŁODOŚĆ
DWIE JOASIE
DZIEJE GRZECHU
DZIEŃ WIELKIEJ PRZYGODY
DZIESIĘCIU Z PAWIAKA
DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK
DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI
DZIŚ MAMY BAL
FLORIAN
FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT
HALKA
IWONKA
JA TU RZĄDZĘ
JADZIA
JANKO MUZYKANT
JAŚNIE PAN SZOFER
JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT
JEGO WIELKA MIŁOŚĆ
KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ
KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ
KOŚCIUSZKO POD RACŁAWICAMI (1913)
KSIĘŻNA ŁOWICKA
LUDZIE BEZ JUTRA
LUDZIE WISŁY
MANEWRY MIŁOSNE
MANIA. HISTORIA PRACOWNICY FABRYKI PAPIEROSÓW
MORALNOŚĆ PANI DULSKIEJ
MŁODY LAS
NIEWOLNICY ŻYCIA
O CZYM MARZĄ KOBIETY
OSTATNIA BRYGADA
PAN TADEUSZ
PAWEŁ I GAWEŁ
PIERWSZA MIŁOŚĆ KOŚCIUSZKI
PIĘTRO WYŻEJ
POLICMAJSTER TAGIEJEW
POLONIA RESTITUTA
PONAD ŚNIEG
PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA
PRZYBŁĘDA
RAPSODIA BAŁTYKU
ROBERT I BERTRAND
ROK 1863
ROMEO I JULCIA
SERCE MATKI
SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA
SPORTOWIEC MIMO WOLI
SYGNAŁY
SZALEŃCY
SZCZĘŚLIWA TRZYNASTKA
SZLAKIEM HAŃBY
TAJEMNICA MEDALIONU
TAJEMNICA STAREGO RODU
TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE
U KRESU DROGI
WE WŁASNE SIDŁA
WIERNA RZEKA
WIOSNA NARCIARZY
WRZOS
ZA ZASŁONĄ
ZABAWKA
ZAMARŁE ECHO
ZEW MORZA
ZNACHOR
ŻONA I NIE ŻONA

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ