Strona główna / Baza filmów / Osoby / Brodzisz Adam
Data urodzin:
18 lutego 1906 we Lwowie
Data śmierci:
9 listopada 1986 w Desert Hot Springs w Kalifornii

Aktor, producent filmowy. Był mężem aktorki Marii Bogdy.
  • Filmografia
  • Galeria
Filmy w projekcie:
1934 - MŁODY LAS (Stefan Kiernicki, uczeń)
1935 - RAPSODIA BAŁTYKU (Adam Halny, porucznik)
1936 - BOHATEROWIE SYBIRU (porucznik Stefan Winiarski)
1938 - KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ (Walek, narzeczony Marysi)
1939 - U KRESU DROGI (Jerzy, narzeczony Weroniki, medyk)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ