Strona główna / Baza filmów / Osoby / Cybulski Mieczysław
Data urodzin:
16 marca 1903 w Białej Podlaskiej
Data śmierci:
13 sierpnia 1984 w Fort Lauderdale na Florydzie

Aktor.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
  • O osobie
Filmy w projekcie:
1929 - PONAD ŚNIEG (Wincenty, syn Rudomskiej)
1934 - CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA (porucznik Aleksy Woronow, kuzyn Aniuty)
1934 - MŁODY LAS (Jan Walczak, uczeń)
1935 - RAPSODIA BAŁTYKU (Zygmunt Zatorski, porucznik, mąż Ewy)
1936 - WIERNA RZEKA (książę Józef Odrowąż)
1936 - BOHATEROWIE SYBIRU (Roman Kłosowicz, student rosyjski)
1937 - DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI (Jerzy Zamiejski, konstruktor i pilot )
1937 - O CZYM MARZĄ KOBIETY (Walter King, właściciel perfumerii)
1937 - TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE (Ryszard Malewicz, narzeczony Marii)
1938 - DRUGA MŁODOŚĆ (Ryszard, syn Mohortów)
1938 - SERCE MATKI (Władysław Karski, pianista)
1938 - WRZOS (Stach Boguski)
1938 - GRANICA (Franek Bordocki, syn ogrodnika Ziembiewiczów)
1939 - O CZYM SIĘ NIE MÓWI (Krajewski, urzędnik bankowy))


PEŁNA FILMOGRAFIA:

1925 – HRABIANKA NUNA   film krótkometrażowy
1925 – RYWALE
1927 – MARATON POLSKI (Janek Ostoja)
1927 – RYNGRAF  (Jerzy)
1928 – MOST SAMOBÓJCÓW   film krótkometrażowy
1929 – PONAD ŚNIEG  (Wincenty, syn Rudomskiej)
1929 – MAGDALENA  (Marek Surzycki, inżynier lotnik)
1929 – 9.25. PRZYGODA JEDNEJ NOCY  (Jerzy, narzeczony Krysi)
1930 – DUSZE W NIEWOLI  (Ludwik Lachowicz, malarz)
1930 – W. 42  film krótkometrażowy
1930 – JEJ TAJEMNICA   film krótkometrażowy
1931 – KRWAWY WSCHÓD  (porucznik)
1931 – CHAM  (Paweł)
1932 – STO METRÓW MIŁOŚCI  (Jan Łęcki, szofer)
1933 – MASZ 19 LAT   film niezrealizowany
1934 – CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA  (porucznik Aleksy Woronow, kuzyn Aniuty)
1934 – MŁODY LAS  (Jan Walczak, uczeń)
1935 – RAPSODIA BAŁTYKU  (Zygmunt Zatorski, porucznik, mąż Ewy)
1935 – POHJOLA   film niezrealizowany
1936 – DODEK NA FRONCIE  (porucznik Jan Majewski, mąż Zofii)
1936 – BOHATEROWIE SYBIRU  (Roman Kłosowicz, student rosyjski)
1936 – RÓŻA  (Grzegorz)
1936 – WIERNA RZEKA  (książę Józef Odrowąż)
1937 – O CZYM MARZĄ KOBIETY  (Walter King, właściciel perfumerii)
1937 – PŁOMIENNE SERCA  (podchorąży Stanisław Korczyński)
1937 – DOROŻKARZ NR 13  (Jerzy Kamiński, nauczyciel muzyki)
1937 – TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE  (Ryszard Malewicz, narzeczony Marii)
1938 – DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI  (Jerzy Zamiejski, konstruktor i pilot)
1938 – WRZOS  (Stach Boguski)
1938 – DRUGA MŁODOŚĆ  (Ryszard, syn Mohortów)
1938 – GRANICA  (Franek Bordocki, syn ogrodnika Ziembiewiczów)
1938 – SERCE MATKI  (Władysław Karski, pianista)
1938 – RENA  (Janusz, syn prokuratora Gardy)
1939 – O CZYM SIĘ NIE MÓWI  (Krajewski, urzędnik bankowy)


wpisz szukany:


1913, 1918, 1919, 1922, 1923, 1924, 1925, 1926, 1927, 1928, 1929, 1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1936, 1937, 1938, 1939
10% DLA MNIE
ABC MIŁOŚCI
ADA, TO NIE WYPADA!
BARTEK ZWYCIĘZCA
BĘDZIE LEPIEJ
BIAŁY MURZYN
BIAŁY ŚLAD
BOHATEROWIE SYBIRU
CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA
CYGANKA AZA
CZARNE DIAMENTY
DOKTÓR MUREK
DRUGA MŁODOŚĆ
DWIE JOASIE
DZIEJE GRZECHU
DZIEŃ WIELKIEJ PRZYGODY
DZIESIĘCIU Z PAWIAKA
DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK
DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI
DZIŚ MAMY BAL
FLORIAN
FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT
GENIUSZ SCENY
GRANICA
HALKA
IWONKA
JA TU RZĄDZĘ
JADZIA
JANKO MUZYKANT
JAŚNIE PAN SZOFER
JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT
JEGO WIELKA MIŁOŚĆ
KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ
KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ
KOCHAJ TYLKO MNIE
KOŚCIUSZKO POD RACŁAWICAMI (1913)
KSIĄŻĄTKO
KSIĘŻNA ŁOWICKA
LUDZIE BEZ JUTRA
LUDZIE WISŁY
MANEWRY MIŁOSNE
MANIA. HISTORIA PRACOWNICY FABRYKI PAPIEROSÓW
MORALNOŚĆ PANI DULSKIEJ
MŁODY LAS
NIEWOLNICY ŻYCIA
O CZYM MARZĄ KOBIETY
O CZYM SIĘ NIE MÓWI
OSTATNIA BRYGADA
PAN TADEUSZ
PAWEŁ I GAWEŁ
PIERWSZA MIŁOŚĆ KOŚCIUSZKI
PIĘTRO WYŻEJ
POLICMAJSTER TAGIEJEW
POLONIA RESTITUTA
PONAD ŚNIEG
PROKURATOR ALICJA HORN
PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA
PRZYBŁĘDA
RAPSODIA BAŁTYKU
ROBERT I BERTRAND
ROK 1863
ROK 1914
ROMEO I JULCIA
SERCE MATKI
SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA
ŚLUBY UŁAŃSKIE
SPORTOWIEC MIMO WOLI
STRASZNY DWÓR
SYGNAŁY
SZALEŃCY
SZCZĘŚLIWA TRZYNASTKA
SZLAKIEM HAŃBY
SZPIEG W MASCE
SZTANDAR WOLNOŚCI
TAJEMNICA MEDALIONU
TAJEMNICA STAREGO RODU
TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE
U KRESU DROGI
WACUŚ
WE WŁASNE SIDŁA
WIERNA RZEKA
WIOSNA NARCIARZY
WRZOS
WŁÓCZĘGI
ZA ZASŁONĄ
ZABAWKA
ZAMARŁE ECHO
ZEW MORZA
ZNACHOR
ŻONA I NIE ŻONA

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ