Strona główna / Baza filmów / Osoby / Szymański Jan
Data urodzin:
19 stycznia 1876 we Lwowie
Data śmierci:
17 sierpnia 1936 w Warszawie

Aktor.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1928 - PAN TADEUSZ (Jacek Spolica - Ksiądz Robak)
1932 - KSIĘŻNA ŁOWICKA (generał Kuruta)
1934 - MŁODY LAS (ojciec Majewskiego)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1919 - PANNA PO WOJNIE
1921 - TAMTEN
1923 - KARCZMA NA ROZDROŻU (karczmarz)
1924 - O CZEM SIĘ NIE MÓWI
1924 - SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA
1927 - ZIEMIA OBIECANA (monter Malinowski)
1928 - PAN TADEUSZ (Jacek Soplica - Ksiądz Robak)
1928 - ROMANS PANNY OPOLSKIEJ (Jan Zakrzos)
1929 - SZLAKIEM HAŃBY (Miller),
1930 - MORALNOŚĆ PANI DULSKIEJ (wieśniak Tadrach)
1931 - DZIESIĘCIU Z PAWIAKA (Łysy, rewolucjonista)
1932 - KSIĘŻNA ŁOWICKA(generał Kuruta)
1933 - WYROK ŻYCIA (prokurator)
1934 - MŁODY LAS (ojciec Majewskiego)


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ