Strona główna / Baza filmów / Osoby / Wiehler Zygmunt
Data urodzin:
10 lutego 1890 w Krakowie
Data śmierci:
26 grudnia 1977 w Warszawie

Kompozytor, dyrygent.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1936 - ADA, TO NIE WYPADA! (Muzyka)
1939 - PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA (Muzyka)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1936 – ADA, TO NIE WYPADA! 
1937 – UŁAN KSIĘCIA JÓZEFA
1939 – TRZY SERCA
1939 – O CZYM SIĘ  NIE MÓWI
1939 – ZŁOTA MASKA
1939 – TESTAMENT PROFESORA WILCZURA
1939 – PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA
1946 – W CHŁOPSKIE RĘCE
1947 – HARMONIA  film krótkometrażowy
1949 – A 1    film animowany
1953 – SPRAWA DO ZAŁATWIENIA


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ