Strona główna / Baza filmów / Osoby / Jaracz Stefan
Data urodzin:
24 grudnia 1883 w Żukowicach Starych
Data śmierci:
11 sierpnia 1945 w Otwocku

Aktor, działacz arystyczny. Był mężem aktorki Jadwigi Daniłowicz-Jaraczowej, ojcem aktorki Anny Jaraczówny, pradziadkiem aktora dziecięcego Mikołaja Radwana.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
  • Galeria
Filmy w projekcie:
1925 - IWONKA (wspólnik Gabriela)
1928 - PAN TADEUSZ (Napoleon Bonaparte)
1929 - PONAD ŚNIEG (Joachim, młynarz)
1932 - KSIĘŻNA ŁOWICKA (Wielki Książę Konstanty Pawłowicz)
1934 - MŁODY LAS (Kiernicki, ojciec Stefana, profesor gimnazjum)
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (Konstanty Kurczek, sufler)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1912 -
OBŁĄKANY (mąż)
1912-  WYKOLEJENI (bankier)
1913 - POTOP film nieukończony (Michał Wołodyjowski)
1914 - BÓG WOJNY (Napoleon Bonaparte)
1914 - TAJEMNICA POKOJU NR 100 (Waszłapski)
1916 - ДАЦНАЯ АПТЕКА
1916 - ГДЕ МОЯ ЖЕНА?
1916 - КРАСНАЯ ДЕВИЦА (Chochołkow)
1916 - МЕСТЬ УБИТОГО
1916 - НА ВАРШАВСКОМ ТРАКТЕ (bandyta)
1916 - НЕОЖИДАННЫЙ РЕЗУЛТАТ (kupiec Trusow)
1916 - ЖЕНА БАНКРУТА
1918 - ROZPOREK I S-KA (Roch Tasiemka, czeladnik krawca Rozporka)
1920 - STEFAN SAMOBÓJCĄ film krótkometrażowy
1921 - CUD NAD WISŁĄ (Jan Rudy, agitator bolszewicki)
1921 - ZA WINY BRATA (Karol Gromski)
1923 - NIEWOLNICA MIŁOŚCI (właściciel "budy")
1923 - OBRONA CZĘSTOCHOWY (Michał Wołodyjowski)
1924 - O CZYM SIĘ NIE MÓWI (radca Wolski)
1924 - SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA
1924 - ŚMIERĆ ZA ŻYCIE. SYMFONIA LUDZKOŚCI (stary Żyd) 
1925 - IWONKA (wspólnik Gabriela)
1928 - 
PAN TADEUSZ (Napoleon Bonaparte)
1928 - PRZEDWIOŚNIE (ojciec Baryki)
1929 -
PONAD ŚNIEG (Joachim, młynarz)
1929 -
DRÓŻNIK NR 24 film średniometrażowy (dróżnik)
1930 -
URODA ŻYCIA (Rozłucki, ojciec Piotra)
1932 - BEZIMIENNI BOHATEROWIE (bandyta)
1932 - BIAŁA TRUCIZNA (przemysłowiec Jan Kański)
1932 - 
KSIĘŻNA ŁOWICKA (Wielki Książę Konstanty Pawłowicz)
1934 - MŁODY LAS (Kiernicki, ojciec Stefana, profesor gimnazjum)
1934 - PRZEBUDZENIE (pijak z "cyrku")
1936 - 
JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (Konstanty Kurczek, sufler)
1936 - PAN TWARDOWSKI (mistrz Maciej, alchemik)
1936 - RÓŻA (Oset)


wpisz szukany:


1913, 1918, 1919, 1922, 1923, 1924, 1925, 1926, 1927, 1928, 1929, 1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1936, 1937, 1938, 1939
10% DLA MNIE
ABC MIŁOŚCI
ADA, TO NIE WYPADA!
BARTEK ZWYCIĘZCA
BĘDZIE LEPIEJ
BIAŁY MURZYN
BIAŁY ŚLAD
BOHATEROWIE SYBIRU
CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA
CYGANKA AZA
CZARNE DIAMENTY
DOKTÓR MUREK
DRUGA MŁODOŚĆ
DWIE JOASIE
DZIEJE GRZECHU
DZIEŃ WIELKIEJ PRZYGODY
DZIESIĘCIU Z PAWIAKA
DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK
DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI
DZIŚ MAMY BAL
FLORIAN
FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT
HALKA
IWONKA
JA TU RZĄDZĘ
JADZIA
JANKO MUZYKANT
JAŚNIE PAN SZOFER
JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT
JEGO WIELKA MIŁOŚĆ
KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ
KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ
KOŚCIUSZKO POD RACŁAWICAMI (1913)
KSIĘŻNA ŁOWICKA
LUDZIE BEZ JUTRA
LUDZIE WISŁY
MANEWRY MIŁOSNE
MANIA. HISTORIA PRACOWNICY FABRYKI PAPIEROSÓW
MORALNOŚĆ PANI DULSKIEJ
MŁODY LAS
NIEWOLNICY ŻYCIA
O CZYM MARZĄ KOBIETY
OSTATNIA BRYGADA
PAN TADEUSZ
PAWEŁ I GAWEŁ
PIERWSZA MIŁOŚĆ KOŚCIUSZKI
PIĘTRO WYŻEJ
POLICMAJSTER TAGIEJEW
POLONIA RESTITUTA
PONAD ŚNIEG
PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA
PRZYBŁĘDA
RAPSODIA BAŁTYKU
ROBERT I BERTRAND
ROK 1863
ROMEO I JULCIA
SERCE MATKI
SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA
SPORTOWIEC MIMO WOLI
SYGNAŁY
SZALEŃCY
SZCZĘŚLIWA TRZYNASTKA
SZLAKIEM HAŃBY
TAJEMNICA MEDALIONU
TAJEMNICA STAREGO RODU
TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE
U KRESU DROGI
WE WŁASNE SIDŁA
WIERNA RZEKA
WIOSNA NARCIARZY
WRZOS
ZA ZASŁONĄ
ZABAWKA
ZAMARŁE ECHO
ZEW MORZA
ZNACHOR
ŻONA I NIE ŻONA

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ