Data urodzin:
7 kwietnia 1900 w Warszawie
Data śmierci:
20 sierpnia 1975 w Górze Kalwarii

właśc. Adolf Bagiński. Aktor, jeden z najwybitniejszych polskich komików.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1929 - POLICMAJSTER TAGIEJEW (Siemipudow, policjant)
1930 - JANKO MUZYKANT (Florek)
1932 - ROMEO I JULCIA (docent Teofil Rączka)
1935 - ABC MIŁOŚCI (Wincenty Poziomka)
1938 - PAWEŁ I GAWEŁ (Gaweł Pawlicki)
1938 - ROBERT I BERTRAND (Robert)
1939 - SPORTOWIEC MIMO WOLI (Dodek Czwartek, fryzjer)

 

 

 

Polityka prywatności
Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ