Strona główna / Baza filmów / Osoby / Maklakiewicz Jan
Data urodzin:
24 listopada 1899 w Chojnacie k. Skierniewic
Data śmierci:
8 lutego 1954 w Warszawie

Kompozytor, dyrygent, pedagog, krytyk muzyczny. Był stryjem aktora Zdzisława Maklakiewicza i partnerem życiowym aktorki Hanny Parysiewicz.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1933 - PRZYBŁĘDA (Muzyka)
1937 - TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE (Muzyka) (Kierownictwo muzyczne)
1938 - SYGNAŁY (Muzyka)
1938 - FLORIAN (Muzyka)
1939 - CZARNE DIAMENTY (Muzyka)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ