Strona główna / Baza filmów / Osoby / Fertner Antoni
Data urodzin:
23 maja 1874 w Częstochowie
Data śmierci:
16 kwietnia 1959 w Krakowie

Aktor.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1925 - IWONKA
1932 - ROMEO I JULCIA (Onufry Koziegłowicz)
1935 - JAŚNIE PAN SZOFER (prezes Pudłowicz, przemysłowiec)
1936 - ADA, TO NIE WYPADA! (Antoni Dziewanowski, obywatel ziemski, ojciec Ady)
1936 - BĘDZIE LEPIEJ (Onufry Ruczyński, stryj Wandy)
1938 - ROBERT I BERTRAND (Ippel, ojciec Ireny)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

Aktor:

1908 - ANTOŚ PO RAZ PIERWSZY W WARSZAWIE (Antoś)
1911 - ANTEK KLAWISZ, BOHATER POWIŚLA
1911 - DZIEŃ KWIATKA (Antoś)
1911 - KOSZ PRIMADONNY
1911 - SKANDAL MAŁŻEŃSKI NA ULICY CHOPINA
1913 - ANTEK KOMBINATOR
1915 - БЛАГОДАРЮ... НЕ ОЖИДАЛ (frant)
1915 - ДРАКОНОВСКИЙ КОНТРАКТ
1915 - ФЕРТНЕР И ПСИХОПАТКА (Fertner, artysta)
1915 - ЛОВЕЛАС (Antosza)
1915 - МАЛЕНЬКИЙ РЕСТОРАНЧИК
1915 - МЕДОВЫЙ МЕСЯЦ (Fertner, pomocnik przysięgłego)
1915 - НАКАЗАННЫЙ АНТОША (Antosza)
1915 - ОСТАЛСЯ С НОСОМ, НО БЕЗ ЗУБА (Antosza)
1915 - ОШИБКА АНТОШИ (Antosza)
1915 - ПОБОРНИЦЫ РАВНОПРАВИЯ (redaktor)
1915 - СТУДЕНТ И НЕЗНАКОМКА (Fertner)
1915 - СУФРАЖИСТКИ
1915 - ЖЕНЩИНЫ, БУДЬТЕ ИЗЯЩНЫ (Antosza)
1916 - АНТОША БЕЗ ШЛЯПЫ (Antosza)
1916 - АНТОША БОРЕТСЯ С РОСКОШЬЮ (Antosza)
1916 - АНТОША В "ЩЕКОТЛИВОМ" ПОЛОЖЕНИИ (Antosza)
1916 - АНТОША-ВОР (Antosza)
1916 - АНТОША И "ЧЕРНАЯ РУКА" (Antosza)
1916 - АНТОША - КУМ ПОЖАРНЫЙ (Antosza)
1916 - АНТОША НЕ УМЕЕТ ОБРАЩАТСЯ ПОРЯДОЧНЫМИ ЖЕНЩИНАМИ (Antosza)
1916 - АНТОША - СВАТ (Antosza)
1916 - АНТОША - СЦАСТЛИВЫЙ НАСЛЕДНИК (Antosza)
1916 - АНТОША - УБИЙЧА (Antosza)
1916 - АНТОША - УКРОТИТЕЛЬ ТЕЩИ (Antosza)
1916 - АНТОША ХОЦЕТ ПОХУДЕТЬ (Antosza)
1916 - АНТОША - ЧЕТЫРНАДЦАТЫЙ (Antosza)
1916 - АНТОША КОРСЕТ ПОГУБИЛ (Antosza Fertner, artysta)
1916 - ЛЮБОВНЫЙ ЭЛИКСИР АНТОШИ (Antosza)
1916 - ОХОТА НА АНТОШУ С СОБАКАМИ (Antosza)
1917 - АНТОША В БАЛЕТЕ (Antosza)
1917 - АНТОША - ДВОЕЖЕНЕЦ (Antosza)
1917 - АНТОША ЛЫСЕЕТ (Antosza)
1917 - АНТОША МЕЖДУ ДВУХ ОГНЕЙ (Antosza)
1917 - АНТОША - СПЕКУЛАНТ (Antosza)
1917 - АНТОША - ШЕРЛОК ГОЛМС (Antosza)
1917 - ОЖЕРАЛЬЕ (Antosza)
1917 - СОБАЧЬЕ НАСЛЕДСТВО (Antosza)
1920 - A JA SOBIE MUSZĘ ROZRADOWAĆ DUSZĘ... W SOBOTĘ film krótkometrażowy
1923 - NIEWOLNICA MIŁOŚCI
1925 - RYWALE (Tosio)
1925 - IWONKA
1932 - 
ROMEO I JULCIA (Onufry Koziegłowicz)
1935 - ANTEK POLICMAJSTER (gubernator)
1935 - JAŚNIE PAN SZOFER (prezes Pudłowicz, przemysłowiec)
1936 - 
ADA, TO NIE WYPADA! (Antoni Dziewanowski,obywatel ziemski, ojciec Ady)
1936 - 
BĘDZIE LEPIEJ (Onufry Ruczyński, stryj Wandy)
1936 - BOLEK I LOLEK (mister Brown)
1936 - DWA DNI W RAJU (szef firmy Boczek)
1936 - 
FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT (kupiec)
1936 - MAŁY MARYNARZ (Kostrzewa)
1936 - PAPA SIĘ ŻENI (baron Julian Maria Teodor von Wandel, adorator Miry Stelli)
1937 - PAN REDAKTOR SZALEJE (Mac Doodley, szkocki bankier)
1937 - UŁAN KSIĘCIA JÓZEFA (generał de Vieuxtemps)
1937 - KSIĄŻĄTKO (Piwko, starszy kelner)
1938 - GEHENNA (konsyliarz)
1938 - 
ROBERT I BERTRAND  (Ippel, ojciec Ireny)
1938 - ZAPOMNIANA MELODIA (Bogusław Rolicz, ojciec Helenki)
1939 - WŁÓCZĘGI (Zenon Trombka, prywatny detektyw)

Inne funkcje:

1908 - ANTOŚ PO RAZ PIERWSZY W WARSZAWIE (scenariusz)


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ