Strona główna / Baza filmów / Osoby / Fertner Antoni
Data urodzin:
23 maja 1874 w Częstochowie
Data śmierci:
16 kwietnia 1959 w Krakowie

Aktor.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1932 - ROMEO I JULCIA (Onufry Koziegłowicz)
1935 - JAŚNIE PAN SZOFER (prezes Pudłowicz, przemysłowiec)
1936 - ADA, TO NIE WYPADA! (Antoni Dziewanowski, obywatel ziemski, ojciec Ady)
1936 - BĘDZIE LEPIEJ (Onufry Ruczyński, stryj Wandy)
1938 - ROBERT I BERTRAND (Ippel, ojciec Ireny)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

Aktor:

1908 - ANTOŚ PO RAZ PIERWSZY W WARSZAWIE (Antoś)
1911 - ANTEK KLAWISZ, BOHATER POWIŚLA
1911 - DZIEŃ KWIATKA (Antoś)
1911 - KOSZ PRIMADONNY
1911 - SKANDAL MAŁŻEŃSKI NA ULICY CHOPINA
1913 - ANTEK KOMBINATOR
1915 - БЛАГОДАРЮ... НЕ ОЖИДАЛ (frant)
1915 - ДРАКОНОВСКИЙ КОНТРАКТ
1915 - ФЕРТНЕР И ПСИХОПАТКА (Fertner, artysta)
1915 - ЛОВЕЛАС (Antosza)
1915 - МАЛЕНЬКИЙ РЕСТОРАНЧИК
1915 - МЕДОВЫЙ МЕСЯЦ (Fertner, pomocnik przysięgłego)
1915 - НАКАЗАННЫЙ АНТОША (Antosza)
1915 - ОСТАЛСЯ С НОСОМ, НО БЕЗ ЗУБА (Antosza)
1915 - ОШИБКА АНТОШИ (Antosza)
1915 - ПОБОРНИЦЫ РАВНОПРАВИЯ (redaktor)
1915 - СТУДЕНТ И НЕЗНАКОМКА (Fertner)
1915 - СУФРАЖИСТКИ
1915 - ЖЕНЩИНЫ, БУДЬТЕ ИЗЯЩНЫ (Antosza)
1916 - АНТОША БЕЗ ШЛЯПЫ (Antosza)
1916 - АНТОША БОРЕТСЯ С РОСКОШЬЮ (Antosza)
1916 - АНТОША В "ЩЕКОТЛИВОМ" ПОЛОЖЕНИИ (Antosza)
1916 - АНТОША-ВОР (Antosza)
1916 - АНТОША И "ЧЕРНАЯ РУКА" (Antosza)
1916 - АНТОША - КУМ ПОЖАРНЫЙ (Antosza)
1916 - АНТОША НЕ УМЕЕТ ОБРАЩАТСЯ ПОРЯДОЧНЫМИ ЖЕНЩИНАМИ (Antosza)
1916 - АНТОША - СВАТ (Antosza)
1916 - АНТОША - СЦАСТЛИВЫЙ НАСЛЕДНИК (Antosza)
1916 - АНТОША - УБИЙЧА (Antosza)
1916 - АНТОША - УКРОТИТЕЛЬ ТЕЩИ (Antosza)
1916 - АНТОША ХОЦЕТ ПОХУДЕТЬ (Antosza)
1916 - АНТОША - ЧЕТЫРНАДЦАТЫЙ (Antosza)
1916 - АНТОША КОРСЕТ ПОГУБИЛ (Antosza Fertner, artysta)
1916 - ЛЮБОВНЫЙ ЭЛИКСИР АНТОШИ (Antosza)
1916 - ОХОТА НА АНТОШУ С СОБАКАМИ (Antosza)
1917 - АНТОША В БАЛЕТЕ (Antosza)
1917 - АНТОША - ДВОЕЖЕНЕЦ (Antosza)
1917 - АНТОША ЛЫСЕЕТ (Antosza)
1917 - АНТОША МЕЖДУ ДВУХ ОГНЕЙ (Antosza)
1917 - АНТОША - СПЕКУЛАНТ (Antosza)
1917 - АНТОША - ШЕРЛОК ГОЛМС (Antosza)
1917 - ОЖЕРАЛЬЕ (Antosza)
1917 - СОБАЧЬЕ НАСЛЕДСТВО (Antosza)
1920 - A JA SOBIE MUSZĘ ROZRADOWAĆ DUSZĘ... W SOBOTĘ film krótkometrażowy
1923 - NIEWOLNICA MIŁOŚCI
1925 - RYWALE (Tosio)
1925 - IWONKA
1932 - 
ROMEO I JULCIA (Onufry Koziegłowicz)
1935 - ANTEK POLICMAJSTER (gubernator)
1935 - JAŚNIE PAN SZOFER (prezes Pudłowicz, przemysłowiec)
1936 - 
ADA, TO NIE WYPADA! (Antoni Dziewanowski,obywatel ziemski, ojciec Ady)
1936 - 
BĘDZIE LEPIEJ (Onufry Ruczyński, stryj Wandy)
1936 - BOLEK I LOLEK (mister Brown)
1936 - DWA DNI W RAJU (szef firmy Boczek)
1936 - 
FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT (kupiec)
1936 - MAŁY MARYNARZ (Kostrzewa)
1936 - PAPA SIĘ ŻENI (baron Julian Maria Teodor von Wandel, adorator Miry Stelli)
1937 - PAN REDAKTOR SZALEJE (Mac Doodley, szkocki bankier)
1937 - UŁAN KSIĘCIA JÓZEFA (generał de Vieuxtemps)
1937 - KSIĄŻĄTKO (Piwko, starszy kelner)
1938 - GEHENNA (konsyliarz)
1938 - 
ROBERT I BERTRAND  (Ippel, ojciec Ireny)
1938 - ZAPOMNIANA MELODIA (Bogusław Rolicz, ojciec Helenki)
1939 - WŁÓCZĘGI (Zenon Trombka, prywatny detektyw)

Inne funkcje:

1908 - ANTOŚ PO RAZ PIERWSZY W WARSZAWIE (scenariusz)


wpisz szukany:


1913, 1918, 1919, 1922, 1923, 1924, 1925, 1926, 1927, 1928, 1929, 1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1936, 1937, 1938, 1939
10% DLA MNIE
ABC MIŁOŚCI
ADA, TO NIE WYPADA!
BARTEK ZWYCIĘZCA
BĘDZIE LEPIEJ
BIAŁY MURZYN
BIAŁY ŚLAD
BOHATEROWIE SYBIRU
CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA
CYGANKA AZA
CZARNE DIAMENTY
DOKTÓR MUREK
DRUGA MŁODOŚĆ
DWIE JOASIE
DZIEJE GRZECHU
DZIEŃ WIELKIEJ PRZYGODY
DZIESIĘCIU Z PAWIAKA
DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK
DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI
DZIŚ MAMY BAL
FLORIAN
FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT
HALKA
IWONKA
JA TU RZĄDZĘ
JADZIA
JANKO MUZYKANT
JAŚNIE PAN SZOFER
JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT
JEGO WIELKA MIŁOŚĆ
KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ
KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ
KOŚCIUSZKO POD RACŁAWICAMI (1913)
KSIĘŻNA ŁOWICKA
LUDZIE BEZ JUTRA
LUDZIE WISŁY
MANEWRY MIŁOSNE
MANIA. HISTORIA PRACOWNICY FABRYKI PAPIEROSÓW
MORALNOŚĆ PANI DULSKIEJ
MŁODY LAS
NIEWOLNICY ŻYCIA
O CZYM MARZĄ KOBIETY
OSTATNIA BRYGADA
PAN TADEUSZ
PAWEŁ I GAWEŁ
PIERWSZA MIŁOŚĆ KOŚCIUSZKI
PIĘTRO WYŻEJ
POLICMAJSTER TAGIEJEW
POLONIA RESTITUTA
PONAD ŚNIEG
PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA
PRZYBŁĘDA
RAPSODIA BAŁTYKU
ROBERT I BERTRAND
ROK 1863
ROMEO I JULCIA
SERCE MATKI
SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA
SPORTOWIEC MIMO WOLI
SYGNAŁY
SZALEŃCY
SZCZĘŚLIWA TRZYNASTKA
SZLAKIEM HAŃBY
TAJEMNICA MEDALIONU
TAJEMNICA STAREGO RODU
TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE
U KRESU DROGI
WE WŁASNE SIDŁA
WIERNA RZEKA
WIOSNA NARCIARZY
WRZOS
ZA ZASŁONĄ
ZABAWKA
ZAMARŁE ECHO
ZEW MORZA
ZNACHOR
ŻONA I NIE ŻONA

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ