Strona główna / Baza filmów / Osoby / Steinwurzel Seweryn

  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1927 - ZEW MORZA (Zdjęcia)
1929 - POLICMAJSTER TAGIEJEW (Zdjęcia)
1932 - 10% DLA MNIE (Zdjęcia)
1933 - JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT (Zdjęcia)
1933 - ZABAWKA (Zdjęcia)
1933 - DZIEJE GRZECHU (Zdjęcia)
1934 - CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA (Zdjęcia)
1935 - DZIEŃ WIELKIEJ PRZYGODY (Zdjęcia)
1937 - DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK (Zdjęcia)
1937 - PIĘTRO WYŻEJ (Zdjęcia)
1939 - DOKTÓR MUREK (Zdjęcia)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

Operator

1923 – LUDZIE MROKU
1923 – SYN SZATANA
1923 – POŚWIĘCENIE PIERWSZEGO POLSKIEGO PAROWOZU  film krótkometrażowy
1924 – ATAKUALPA  film nierozpowszechniany
1924 – ŚLUBOWANIE
1925 – RYWALE
1925 – HRABIANKA NUNA  film krótkometrażowy
1925 – NOWA PALESTYNA I OTWARCIE UNIWERSYTETU HEBRAJSKIEGO W JEROZOLIMIE
              film krótkometrażowy
1925 – JEDEN Z 36
1926 – WIECZNA MŁODOŚĆ  film nierozpowszechniany
1926 – CZERWONY BŁAZEN
1927 – KOCHANKA SZAMOTY
1927 – ZEW MORZA
1928 – KROPKA NAD I
1929 – POLICMAJSTER TAGIEJEW
1929 – KOBIETA, KTÓRA GRZECHU PRAGNIE
1930 – URODA ŻYCIA
1931 – SERCE NA ULICY
1931 – BEZIMIENNI BOHATEROWIE
1932 - 10% DLA MNIE
1932 – LEGION ULICY
1932 – GŁOS PUSTYNI
1933 – JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT
1933 – DZIEJE GRZECHU
1933 – ZABAWKA
1934 – PIEŚNIARZ WARSZAWY
1934 – KOCHA, LUBI, SZANUJE
1934 – ZA KULISAMI EKRANU  film krótkometrażowy
1934 – KOPCIUSZEK  film krótkometrażowy
1934 – ZEW TROMBITY  film średniometrażowy
1934 - CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA
1935 – HANIA  film nieukończony
1935 – DZIEŃ WIELKIEJ PRZYGODY
1935 – WALCZYMY Z POWODZIĄ  film krótkometrażowy
1935 – WILANÓW  film krótkometrażowy
1936 – PAN TWARDOWSKI
1936 – RÓŻA
1936 – TAJEMNICA PANNY BRINX
1936 – TRĘDOWATA
1936 – BARBARA RADZIWIŁŁÓWNA
1936 – PAPA SIĘ ŻENI
1937 – PIĘTRO WYŻEJ
1937 – ORDYNAT MICHOROWSKI
1937 – MELODIA BOCZNEJ ULICY  film nieukończony
1937 – PARADA WARSZAWY
1937 – BŁAZEN
1937 – DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK
1938 – LIST DO MATKI
1938 – MATECZKA
1938 – GRANICA
1939 – KŁAMSTWO KRYSTYNY
1939 – DOKTÓR MUREK
1939 – ZŁOTA MASKA
1939 – SZATAN Z SIÓDMEJ KLASY  film nieukończony
1941 – POLACY NA NOWYM FRONCIE  film dokumentalny
1942 – MARSZ DO WOLNOŚCI  film dokumentalny
1942 – OD POBUDKI DO CAPSTRZYKU  film dokumentalny
1943 – CHAPLIN POD PIRAMIDĄ  film krótkometrażowy
1943 – DZIECI  film dokumentalny
1943 – GENERAŁ SOSNKOWSKI ODWIEDZA WOJSKO NA BLISKIM WSCHODZIE  film dokumentalny
1943 – OD LATRUN DO GAZALI  film dokumentalny
1943 – POLISH PARADE  film dokumentalny
1946 – WIELKA DROGA

Inne funkcje

1925 – RYWALE  (współreżyser)
1928 – KROPKA NAD I  (montażysta)
1938 – ZAPOMNIANA MELODIA  (kierownik techniczny)
1942 – PRZYJAZD GENERAŁA ANDERSA Z ANGLII  film dokumentalny  (montażysta)
1943 – POBYT GENERAŁA SIKORSKIEGO NA ŚRODKOWYM WSCHODZIE  film dokumentalny  (montażysta)
1944 – MONTE CASSINO  film dokumentalny  (montażysta)
1944 – M.P. ADAMA I EWY  (montażysta)











wpisz szukany:


1913, 1918, 1919, 1922, 1923, 1924, 1925, 1926, 1927, 1928, 1929, 1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1936, 1937, 1938, 1939
10% DLA MNIE
ABC MIŁOŚCI
ADA, TO NIE WYPADA!
BARTEK ZWYCIĘZCA
BĘDZIE LEPIEJ
BIAŁY MURZYN
BIAŁY ŚLAD
BOHATEROWIE SYBIRU
CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA
CYGANKA AZA
CZARNE DIAMENTY
DOKTÓR MUREK
DRUGA MŁODOŚĆ
DWIE JOASIE
DZIEJE GRZECHU
DZIEŃ WIELKIEJ PRZYGODY
DZIESIĘCIU Z PAWIAKA
DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK
DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI
DZIŚ MAMY BAL
FLORIAN
FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT
HALKA
IWONKA
JA TU RZĄDZĘ
JADZIA
JANKO MUZYKANT
JAŚNIE PAN SZOFER
JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT
JEGO WIELKA MIŁOŚĆ
KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ
KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ
KOŚCIUSZKO POD RACŁAWICAMI (1913)
KSIĄŻĄTKO
KSIĘŻNA ŁOWICKA
LUDZIE BEZ JUTRA
LUDZIE WISŁY
MANEWRY MIŁOSNE
MANIA. HISTORIA PRACOWNICY FABRYKI PAPIEROSÓW
MORALNOŚĆ PANI DULSKIEJ
MŁODY LAS
NIEWOLNICY ŻYCIA
O CZYM MARZĄ KOBIETY
OSTATNIA BRYGADA
PAN TADEUSZ
PAWEŁ I GAWEŁ
PIERWSZA MIŁOŚĆ KOŚCIUSZKI
PIĘTRO WYŻEJ
POLICMAJSTER TAGIEJEW
POLONIA RESTITUTA
PONAD ŚNIEG
PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA
PRZYBŁĘDA
RAPSODIA BAŁTYKU
ROBERT I BERTRAND
ROK 1863
ROMEO I JULCIA
SERCE MATKI
SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA
SPORTOWIEC MIMO WOLI
SYGNAŁY
SZALEŃCY
SZCZĘŚLIWA TRZYNASTKA
SZLAKIEM HAŃBY
SZTANDAR WOLNOŚCI
TAJEMNICA MEDALIONU
TAJEMNICA STAREGO RODU
TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE
U KRESU DROGI
WE WŁASNE SIDŁA
WIERNA RZEKA
WIOSNA NARCIARZY
WRZOS
ZA ZASŁONĄ
ZABAWKA
ZAMARŁE ECHO
ZEW MORZA
ZNACHOR
ŻONA I NIE ŻONA

The Website is co-financed by the European Union from the European Regional Development Fund
within the framework of the Operational Programme – Infrastructure and Environment.