Data urodzin:
25 listopada 1909 we Lwowie
Data śmierci:
30 czerwca 1981 w Desert Hot Spring Sky Valley w Kalifornii

właśc. Janina Kopaczek. Aktorka. Była żoną aktora Adama Brodzisza.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1929 - POLICMAJSTER TAGIEJEW (Jania, córka Horskiego)
1934 - CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA (ranna rewolucjonistka)
1934 - MŁODY LAS (Wanda Lityńska, uczennica)
1935 - ABC MIŁOŚCI (Helenka)
1935 - RAPSODIA BAŁTYKU (Janka Zatorska, siostra Zygmunta)
1938 - KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ (Marysia Żurkówna, wiejska dziewczyna)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ