Strona główna / Baza filmów / Osoby / Krawicz Mieczysław

  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1925 - IWONKA (Scenografia (projekty))
1928 - PAN TADEUSZ (Kierownictwo zdjęć)
1928 - TAJEMNICA STAREGO RODU (Kierownictwo zdjęć)
1929 - SZLAKIEM HAŃBY (Reżyseria)
1930 - JANKO MUZYKANT (Kierownictwo produkcji)
1931 - DZIESIĘCIU Z PAWIAKA (Kierownictwo produkcji)
1932 - KSIĘŻNA ŁOWICKA (Reżyseria)
1933 - KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ (Reżyseria)
1935 - DWIE JOASIE (Reżyseria)
1936 - JADZIA (Reżyseria)
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (Reżyseria)
1938 - PAWEŁ I GAWEŁ (Reżyseria)
1938 - ROBERT I BERTRAND (Reżyseria)
1939 - SPORTOWIEC MIMO WOLI (Reżyseria)
1939 - JA TU RZĄDZĘ (Reżyseria)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

Reżyser

1929 – GRZESZNA MIŁOŚĆ  (reżyser)
1929 – SZLAKIEM HAŃBY  (reżyser)
1932 – UŁANI, UŁANI, CHŁOPCY MALOWANI
1932 – KSIĘŻNA ŁOWICKA  (reżyser)
1933 – KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ  (reżyser)
1933 – SZPIEG W MASCE  
1934 – ŚLUBY UŁAŃSKIE
1935 – DWIE JOASIE
1936 – JEGO WIELKA MIŁOŚĆ  (reżyser)
1936 – JADZIA
1937 – DYPLOMATYCZNA ŻONA  (reżyser polskiej wersji filmu)
1937 – SKŁAMAŁAM
1937 – NIEDORAJDA
1938 – ROBERT I BERTRAND
1938 – PAWEŁ I GAWEŁ
1938 – MOI RODZICE ROZWODZĄ SIĘ
1939 – SPORTOWIEC MIMO WOLI
1939 – O CZYM SIĘ NIE MÓWI
1939 – JA TU RZĄDZĘ
1939 – SZCZĘŚCIE PRZYCHODZI, KIEDY CHCE  film nieukończony

Inne funkcje:

1924 – O CZYM SIĘ NIE MÓWI  (projekty dekoracji)
1925 – IWONKA  (projekty dekoracji)
1926 – O CZYM SIĘ NIE MYŚLI  (kierownik artystyczny)
1926 – TRĘDOWATA  (kierownik artystyczny; rola aktorska: Brochwicz)
1927 – UŚMIECH LOSU  (projekty dekoracji)
1927 – ZIEMIA OBIECANA  (projekty dekoracji; kierownik zdjęć)
1928 – TAJEMNICA STAREGO RODU  (kierownik zdjęć; kierownik artystyczny)
1928 – PAN TADEUSZ  (kierownik zdjęć)
1930 – JANKO MUZYKANT  (kierownik produkcji)
1931 – DZIESIĘCIU Z PAWIAKA  (kierownik produkcji)
1933 – SZPIEG W MASCE  (scenarzysta)
1933 – WYROK ŻYCIA  (kierownik artystyczny)
1934 – CZY LUCYNA TO DZIEWCZYNA?  (kierownik artystyczny; opracowanie scenariusza)


wpisz szukany:


1913, 1918, 1919, 1922, 1923, 1924, 1925, 1926, 1927, 1928, 1929, 1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1936, 1937, 1938, 1939
10% DLA MNIE
ABC MIŁOŚCI
ADA, TO NIE WYPADA!
BARTEK ZWYCIĘZCA
BĘDZIE LEPIEJ
BIAŁY MURZYN
BIAŁY ŚLAD
BOHATEROWIE SYBIRU
CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA
CYGANKA AZA
CZARNE DIAMENTY
DOKTÓR MUREK
DRUGA MŁODOŚĆ
DWIE JOASIE
DZIEJE GRZECHU
DZIEŃ WIELKIEJ PRZYGODY
DZIESIĘCIU Z PAWIAKA
DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK
DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI
DZIŚ MAMY BAL
FLORIAN
FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT
HALKA
IWONKA
JA TU RZĄDZĘ
JADZIA
JANKO MUZYKANT
JAŚNIE PAN SZOFER
JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT
JEGO WIELKA MIŁOŚĆ
KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ
KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ
KOŚCIUSZKO POD RACŁAWICAMI (1913)
KSIĘŻNA ŁOWICKA
LUDZIE BEZ JUTRA
LUDZIE WISŁY
MANEWRY MIŁOSNE
MANIA. HISTORIA PRACOWNICY FABRYKI PAPIEROSÓW
MORALNOŚĆ PANI DULSKIEJ
MŁODY LAS
NIEWOLNICY ŻYCIA
O CZYM MARZĄ KOBIETY
OSTATNIA BRYGADA
PAN TADEUSZ
PAWEŁ I GAWEŁ
PIERWSZA MIŁOŚĆ KOŚCIUSZKI
PIĘTRO WYŻEJ
POLICMAJSTER TAGIEJEW
POLONIA RESTITUTA
PONAD ŚNIEG
PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA
PRZYBŁĘDA
RAPSODIA BAŁTYKU
ROBERT I BERTRAND
ROK 1863
ROMEO I JULCIA
SERCE MATKI
SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA
SPORTOWIEC MIMO WOLI
SYGNAŁY
SZALEŃCY
SZCZĘŚLIWA TRZYNASTKA
SZLAKIEM HAŃBY
TAJEMNICA MEDALIONU
TAJEMNICA STAREGO RODU
TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE
U KRESU DROGI
WE WŁASNE SIDŁA
WIERNA RZEKA
WIOSNA NARCIARZY
WRZOS
ZA ZASŁONĄ
ZABAWKA
ZAMARŁE ECHO
ZEW MORZA
ZNACHOR
ŻONA I NIE ŻONA

The Website is co-financed by the European Union from the European Regional Development Fund
within the framework of the Operational Programme – Infrastructure and Environment.