Data urodzin:
1906 w Warszawie

właśc. Jerzy Kobuszewski. Aktor.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1928 - SZALEŃCY (Filipek)
1929 - PONAD ŚNIEG (młynarczyk)
1929 - SZLAKIEM HAŃBY (Stach, marynarz)
1931 - DZIESIĘCIU Z PAWIAKA (rewolucjonista)
1933 - ZABAWKA
1934 - MŁODY LAS (Jarocki, uczeń)
1938 - ZA ZASŁONĄ (Stefan, murarz)
1938 - WRZOS (Antek, służący)
1939 - PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA (referent Kwapiszewski)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1927 – MARATON POLSKI  (Filipek)
1928 – SZALEŃCY  (Filipek)
1929 – PONAD ŚNIEG  (młynarczyk)
1929 – 9.25. PRZYGODA JEDNEJ NOCY
1929 – POD BANDERĄ MIŁOŚCI  (kadet szkoły morskiej)
1929 – GRZESZNA MIŁOŚĆ  (Jędrek, parobek)
1929 – Z DNIA NA DZIEŃ
1929 – SZLAKIEM HAŃBY  (Stach, marynarz)
1929 – MOJE AUTO  film krótkometrażowy
1930 – MASCOTTE
1930 – GWIAŹDZISTA ESKADRA  (sierżant Pokrzywko)
1930 – DZIECI ULICY  film krótkometrażowy
1930 – WIATR OD MORZA  (Poldek)
1931 – DZIESIĘCIU Z PAWIAKA  (rewolucjonista)
1932 – ROK 1914  (legun)
1932 – STO METRÓW MIŁOŚCI
1932 – LEGION ULICY  (starszy majdaniarz)
1933 – 12 KRZESEŁ  (łobuziak)
1933 – ZABAWKA
1934 – PARADA REZERWISTÓW
1934 – PRZEBUDZENIE
1934 – HANKA
1934 – MŁODY LAS  (Jarocki, uczeń)
1935 – WACUŚ  (bramkarz)
1935 – NIE MIAŁA BABA KŁOPOTU
1936 – DODEK NA FRONCIE  (żołnierz rosyjski)
1936 – BOLEK I LOLEK  (Janek)
1937 – NIEDORAJDA  (kolega Florka, bokser)
1938 – KOŚCIUSZKO POD RACŁAWICAMI  (kosynier)
1938 – WRZOS  (Antek, służący)
1938 – ZA ZASŁONĄ  (Stefan, murarz)
1939 – ZŁOTA MASKA  (Edek Kamionka, sprzedawca w sklepie mięsnym, mąż Adeli)
1939 – PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA  (referent Kwapiszewski)

 

 

 


wpisz szukany:


1913, 1918, 1919, 1922, 1923, 1924, 1925, 1926, 1927, 1928, 1929, 1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1936, 1937, 1938, 1939
10% DLA MNIE
ABC MIŁOŚCI
ADA, TO NIE WYPADA!
BARTEK ZWYCIĘZCA
BĘDZIE LEPIEJ
BIAŁY MURZYN
BIAŁY ŚLAD
BOHATEROWIE SYBIRU
CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA
CYGANKA AZA
CZARNE DIAMENTY
DOKTÓR MUREK
DRUGA MŁODOŚĆ
DWIE JOASIE
DZIEJE GRZECHU
DZIEŃ WIELKIEJ PRZYGODY
DZIESIĘCIU Z PAWIAKA
DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK
DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI
DZIŚ MAMY BAL
FLORIAN
FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT
HALKA
IWONKA
JA TU RZĄDZĘ
JADZIA
JANKO MUZYKANT
JAŚNIE PAN SZOFER
JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT
JEGO WIELKA MIŁOŚĆ
KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ
KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ
KOŚCIUSZKO POD RACŁAWICAMI (1913)
KSIĘŻNA ŁOWICKA
LUDZIE BEZ JUTRA
LUDZIE WISŁY
MANEWRY MIŁOSNE
MANIA. HISTORIA PRACOWNICY FABRYKI PAPIEROSÓW
MORALNOŚĆ PANI DULSKIEJ
MŁODY LAS
NIEWOLNICY ŻYCIA
O CZYM MARZĄ KOBIETY
OSTATNIA BRYGADA
PAN TADEUSZ
PAWEŁ I GAWEŁ
PIERWSZA MIŁOŚĆ KOŚCIUSZKI
PIĘTRO WYŻEJ
POLICMAJSTER TAGIEJEW
POLONIA RESTITUTA
PONAD ŚNIEG
PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA
PRZYBŁĘDA
RAPSODIA BAŁTYKU
ROBERT I BERTRAND
ROK 1863
ROMEO I JULCIA
SERCE MATKI
SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA
SPORTOWIEC MIMO WOLI
SYGNAŁY
SZALEŃCY
SZCZĘŚLIWA TRZYNASTKA
SZLAKIEM HAŃBY
TAJEMNICA MEDALIONU
TAJEMNICA STAREGO RODU
TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE
U KRESU DROGI
WE WŁASNE SIDŁA
WIERNA RZEKA
WIOSNA NARCIARZY
WRZOS
ZA ZASŁONĄ
ZABAWKA
ZAMARŁE ECHO
ZEW MORZA
ZNACHOR
ŻONA I NIE ŻONA

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ