Strona główna / Baza filmów / Osoby / Czyżowski Kazimierz Andrzej
Data urodzin:
28 lutego 1894 w Niżniowie nad Dniestrem
Data śmierci:
22 lutego 1977 w Warszawie

Pisarz, scenarzysta, działacz polityczny.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1928 - SZALEŃCY (Scenariusz)
1929 - MORALNOŚĆ PANI DULSKIEJ (Kierownictwo literackie)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1927 – MARATON POLSKI  (scenariusz)
1928 – SZALEŃCY  (scenariusz)
1929 – KULT CIAŁA (kierownictwo literackie)
1930 – MORALNOŚĆ PANI DULSKIEJ  (kierownictwo literackie)
1930 – DEWAJTIS  (scenariusz)  film niezrealizowany
1932 – ROK 1914  (konsultacja wojskowa)
1934 - ŚLUBY UŁAŃSKIE  (pierwowzór literacki)


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ