Strona główna / Baza filmów / Osoby / Minowicz Edmund
Data urodzin:
ok. 1890
Data śmierci:
1943 w Warszawie

właśc. Edmund Pitzele. Śpiewak operetkowy, aktor kabaretowy, pieśniarz i tancerz.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
  • Galeria
Filmy w projekcie:
1932 - 10% DLA MNIE (właściciel salonu mody)
1936 - ADA, TO NIE WYPADA! (kelner Ignacy)
1936 - BĘDZIE LEPIEJ (sprzedawca w sklepie z zabawkami)
1938 - ROBERT I BERTRAND (nauczyciel)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1926 - CZERWONY BŁAZEN 
1927 - UŚMIECH LOSU 
1930 - WĘGIEŁEK film krótkometrażowy 
1932 - 10% DLA MNIE (właściciel salonu mody)
1936 - TAJEMNICA PANNY BRINX
1936 - PAPA SIĘ ŻENI (redaktor „Dzwonka Wieczornego”)
1936 - ADA, TO NIE WYPADA! (kelner Ignacy)
1936 - BĘDZIE LEPIEJ (sprzedawca w sklepie z zabawkami)
1938 -
ROBERT I BERTRAND  (nauczyciel)
1938 - ZA WINY NIEPOPEŁNIONE  (rozmówca barona Nekera w kawiarni)


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ