Strona główna / Baza filmów / Osoby / Buczkowski Leonard
Data urodzin:
5 sierpnia 1900 w Warszawie
Data śmierci:
19 lutego 1967 w Warszawie

Reżyser filmowy. Był mężem aktorki Barbary Orwid.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1928 - SZALEŃCY (Reżyseria)
1935 - RAPSODIA BAŁTYKU (Reżyseria)
1936 - WIERNA RZEKA (Reżyseria)
1938 - FLORIAN (Reżyseria)
1939 - BIAŁY MURZYN (Reżyseria) (Scenopis)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ