Strona główna / Baza filmów / Osoby / Gardan Juliusz
Data urodzin:
12 listopada 1901 w Częstochowie
Data śmierci:
29 grudnia 1944 w Aszchabadzie w ZSRR

właśc. Juliusz Gradstein. Reżyser, scenarzysta. Był starszym bratem kompozytora Alfreda Gradsteina.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
  • O osobie
Filmy w projekcie:
1927 - ZEW MORZA (Asystent reżysera)
1929 - POLICMAJSTER TAGIEJEW (Reżyseria)
1932 - 10% DLA MNIE (Reżyseria)
1935 - DWIE JOASIE (Kierownictwo artystyczne)
1938 - WRZOS (Reżyseria) (Scenariusz)
1939 - DOKTÓR MUREK (Reżyseria) (Scenopis)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1926 – CZERWONY BŁAZEN  (asystent reżysera)
1927 – ZEW MORZA  (asystent reżysera)
1928 – KROPKA NAD I  (reżyser, scenarzysta)
1929 – POLICMAJSTER TAGIEJEW  (reżyser)
1930 – URODA ŻYCIA  (reżyser, współscenarzysta)
1931 – SERCE NA ULICY  (reżyser, współscenarzysta)
1932 – 10% DLA MNIE  (reżyser)
1933 – SZPIEG W MASCE  (kierownik artystyczny)
1933 – WYROK ŻYCIA  (reżyser)
1934 – CZY LUCYNA TO DZIEWCZYNA?  (reżyser)
1934 – ŚLUBY UŁAŃSKIE  (kierownik artystyczny)
1935 – DWIE JOASIE  (kierownik artystyczny)
1936 – TRĘDOWATA  (reżyser, współscenarzysta)
1937 – PANI MINISTER TAŃCZY  (reżyser)
1937 – HALKA  (reżyser, współscenarzysta)
1938 – WRZOS  (reżyser, współscenarzysta)
1939 – DOKTÓR MUREK  (reżyser, scenopis)
1939 – DEWAJTIS  film niezrealizowany  (reżyser)
1939 – NIEPOTRZEBNE SERCE  film niezrealizowany  (reżyser)


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ