Strona główna / Baza filmów / Osoby / Buszyński Gustaw
Data urodzin:
25 listopada 1888 w Wilnie
Data śmierci:
14 marca 1962 w Warszawie

Aktor, reżyser teatralny. Był mężem aktorki Jadwigi Gzylewskiej.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
  • O osobie
Filmy w projekcie:
1928 - PAN TADEUSZ (Rejtan)
1937 - DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI (inżynier Kubicki)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1921 - CHŁOPI (Mateusz) 
1928 - PAN TADEUSZ (Rejtan) 
1933 - POD TWOJĄ OBRONĘ (agent wywiadu)
1936 - BARBARA RADZIWIŁŁÓWNA (Mikołaj "Rudy" Radziwiłł, brat Barbary)
1938 - DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI (inżynier Kubicki)
1938 - KOŚCIUSZKO POD RACŁAWICAMI (ambasador Otto von Igelstrom)
1950 - WARSZAWSKA PREMIERA (generał Ignacy Abramowicz, dyrektor teatru)
1951 - MŁODOŚĆ CHOPINA (Adam Jerzy Czartoryski)
1953 - PIĄTKA Z ULICY BARSKIEJ 

 


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ