Strona główna / Baza filmów / Osoby / Zawadzka Halina
Data urodzin:
26 maja 1908
Data śmierci:
17 marca 1994 w Warszawie

Aktorka.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1932 - ROMEO I JULCIA (uczestniczka kursu salonowych manier)
1933 - JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT (Kazia, pracownica sklepu)
1933 - ZABAWKA (dziewczyna flirtująca z Kuźmą)
1938 - LUDZIE WISŁY (Karola, pasażerka statku)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1928 - TAJEMNICA STAREGO RODU
1932 - PAŁAC NA KÓŁKACH (Frania)
1932 - ROMEO I JULCIA (uczestniczka kursu salonowych manier)
1933 - JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT (Kazia, pracownica sklepu) 
1933 - ZABAWKA (dziewczyna flirtująca z Kuźmą)
1935 - NIE MIAŁA BABA KŁOPOTU 
1936 - TAJEMNICA PANNY BRINX (dziewczyna w karczmie) 
1937 - UŁAN KSIĘCIA JÓZEFA (Magda, szynkarka) 
1938 - LUDZIE WISŁY (Karola, pasażerka statku) 


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ