Strona główna / Baza filmów / Osoby / Bruczówna Halina
Data urodzin:
1894 w Warszawie
Data śmierci:
3 października 1937 w Nowym Jorku

Aktorka, śpiewaczka.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
  • O osobie
Filmy w projekcie:
1919 - LUDZIE BEZ JUTRA (Lola Wirska, aktorka)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1916 – OCHRANA WARSZAWSKA I JEJ TAJEMNICE (Halina Zapolska)
1916 – STUDENCI
1917 – CARAT I JEGO SŁUGI  (Tatiana, żona Jerzego)
1917 – JEGO OSTATNI CZYN
1917 – KOBIETA  (Nuna, modelka)
1918 – CARSKA FAWORYTA (Matylda Krzesińska)
1918 – MELODIE DUSZY (Maria, córka hrabiego X)
1918 – MĘŻCZYZNA (Halina, siostra Horskiego)
1918 – SEZONOWA MIŁOŚĆ (Anna)
1918 – ZŁOTE BAGNO (Maryna, żona barona Rosetta)
1919 – PRZESTĘPCY (Lila, żona Stefana Wirskiego)
1919 – LUDZIE BEZ JUTRA (Lola Wirska, aktorka)
1930 – TAJEMNICA LEKARZA

 


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ