Strona główna / Baza filmów / Osoby / Janecka Janina
Data urodzin:
20 października 1893 w Łodzi
Data śmierci:
21 lutego 1938 w Warszawie

Aktorka. Była matką aktorek: Jagny Janeckiej i Marii Janeckiej, żony kompozytora Jerzego Wasowskiego.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1932 - 10% DLA MNIE (Grzybkowa, matka Zosi)
1935 - DWIE JOASIE (Kowalska)
1936 - JADZIA (Kunegunda, gospodyni Józefa Malicza)
1936 - WIERNA RZEKA
1938 - WRZOS (macocha Kazi)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ