Strona główna / Baza filmów / Osoby / Hnydziński Stefan
Data urodzin:
29 lipca 1901 w Przemyślu
Data śmierci:
2 października 1939 w Warszawie

Aktor, reżyser.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1923 - BARTEK ZWYCIĘZCA (strzelec)
1927 - ZEW MORZA (parobek w młynie)
1933 - DZIEJE GRZECHU (ziemianin)
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (mężczyzna szukający Kurczka na przyjęciu)
1936 - WIERNA RZEKA
1936 - BOHATEROWIE SYBIRU (Wojciech Groma, buntownik)
1937 - DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI (oficer w szkole w Bielsku)
1937 - O CZYM MARZĄ KOBIETY (detektyw)
1937 - ZNACHOR (Woydyłło)
1937 - DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK (Michałowski, adorator Amelki)
1938 - DRUGA MŁODOŚĆ (lokaj Mohortów)
1938 - KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ (Kuba, marynarz)
1938 - FLORIAN (Horehlad)
1939 - ŻONA I NIE ŻONA (Zenon Wojnicki, mąż Ireny)
1939 - CZARNE DIAMENTY (Kałuża)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1923 - BARTEK ZWYCIĘZCA  (strzelec)
1926 - CZERWONY BŁAZEN (Witold Skarski)
1927 - ZEW MORZA (parobek w młynie)
1928 - LUDZIE DZISIEJSI (Janek, syn Wrzosa)
1928 - ROMANS PANNY OPOLSKIEJ (Jan Główniak, nauczyciel i lokaj)
1932 - NA DNIE film nieukończony 
1933 - DZIEJE GRZECHU (ziemianin)
1936 - BARBARA RADZIWIŁŁÓWNA (Wirszyłł, konkurent do ręki Barbary)
1936 - BOHATEROWIE SYBIRU (Wojciech Groma, buntownik) 
1936 - DODEK NA FRONCIE (ordynans)
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (mężczyzna szukający Kurczka na przyjęciu) 
1936 - RÓŻA (żołnierz)
1936 - WIERNA RZEKA
1937 - DOROŻKARZ NR 13 (pijak)
1937 - DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK (Michałowski, adorator Amelki)
1937 - O CZYM MARZĄ KOBIETY (detektyw)
1937 - PANI MINISTER TAŃCZY (mąż Loli)
1937 - SKŁAMAŁAM (Jan, mąż Marii, przyjaciel Burskiego)
1937 - ZNACHOR (Woydyłło)
1938 - DRUGA MŁODOŚĆ (lokaj Mohortów)
1938 - DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI (oficer w szkole w Bielsku)
1938 - FLORIAN (Horehlad)
1938 - GEHENNA (służący Olelkowicza)
1938 - KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ (Kuba, marynarz)
1938 - SZLAKIEM MEW film dokumentalny (w roli samego siebie)
1939 - CZARNE DIAMENTY (Kałuża)
1939 - GENIUSZ SCENY (chłop w dramacie Niespodzianka Karola Huberta Rostworowskiego)
1939 - KŁAMSTWO KRYSTYNY (pijak)
1939 - ZŁOTA MASKA (Biesiadowski, dostawca mięsa)
1939 - ŻONA I NIE ŻONA (Zenon Wojnicki, mąż Ireny)
1939 - PRZYBYLI DO WSI ŻOŁNIERZE film nieukończony 


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ