Strona główna / Baza filmów / Osoby / Wawrzyniak Antoni

  • Filmografia
  • Galeria
Filmy w projekcie:
1924 - SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA (Zdjęcia)
1928 - PAN TADEUSZ (Zdjęcia)
1928 - POLONIA RESTITUTA (Zdjęcia)
1932 - ROMEO I JULCIA (Zdjęcia)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1924 - SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA (zdjęcia)
1925 - WAMPIRY WARSZAWY. TAJEMNICA TAKSÓWKI NR 1051 (zdjęcia)
1926 - KU WYŻYNOM (zdjęcia)
1927 - CZUJKA film krótkometrażowy (zdjęcia)
1927 - DRUŻYNA W NATARCIU film krótkometrażowy (zdjęcia)
1927 - LE JOUEUR D'ECHECS film francuski (zdjęcia realizowane w Polsce)
1927 - MARATON POLSKI (zdjęcia)
1927 - MARTWY WĘZEŁ (zdjęcia)
1927 - MOGIŁA NIEZNANEGO ŻOŁNIERZA (zdjęcia)
1927 - ORLĘ (zdjęcia)
1927 - PLACÓWKA film krótkometrażowy (zdjęcia)
1927 - RYNGRAF (zdjęcia)
1928 - POLONIA RESTITUTA  (zdjęcia)
1928 - MARTER DER LIEBE film niemiecki (zdjęcia realizowane w Polsce)
1928 - PAN TADEUSZ (zdjęcia)
1929 - CAŁA POLSKA film krótkometrażowy (zdjęcia)
1929 - BIEG NA PRZEŁAJ "WIECZORU WARSZAWSKIEGO" film krótkometrażowy (zdjęcia)
1929 - KOBIETA, KTÓRA GRZECHU PRAGNIE (zdjęcia)
1930 - GWIAŹDZISTA ESKADRA (zdjęcia)
1930 - MISS POLONIA film krótkometrażowy (zdjęcia)
1932 - PUSZCZA (zdjęcia)
1932 - RYCERZE MROKU (zdjęcia)
1932 - STO METRÓW MIŁOŚCI (zdjęcia)
1932 - SZYB L-23 (zdjęcia)
1933 - DWANAŚCIE KRZESEŁ (zdjęcia)
1933 - GDAŃSK W CIENIU SWASTYKI film krótkometrażowy (zdjęcia)
1933 - ROMEO I JULCIA (zdjęcia)
1934 - PARADA REZERWISTÓW (zdjęcia)
1935 - ĆWICZENIA NASZEJ PIECHOTY film krótkometrażowy (zdjęcia)
1938 - DZIEWCZĘTA ZBROJNEJ POLSKI  reportaż (zdjęcia)
1939 - DZIEŃ PODCHORĄŻEGO W OBOZIE reportaż (zdjęcia)
1945 - BITWA O KOŁOBRZEG (zdjęcia)
1945 - HALLO! TU POLSKIE RADIO ŁÓDŹ... film krótkometrażowy (zdjęcia)
1945 - ORŁY I SOKOŁY film nieukończony (zdjęcia)
1945 - ZAGŁADA BERLINA film krótkometrażowy (zdjęcia)
1946 - MARSZAŁEK TITO W POLSCE film krótkometrażowy (zdjęcia)
1946 - SZUBIENICE W STUTTHOFIE film krótkometrażowy (zdjęcia)
1946 - XVII MISTRZOSTWA BOKSERSKIE W ŁODZI film krótkometrażowy (zdjęcia)
1947 - WROCŁAW MIASTO STUDENTÓW film krótkometrażowy (zdjęcia)
1948 - PRZEMYSŁ METALOWY film krótkometrażowy (zdjęcia)
1948 - SKARBY FRANUSIA film krótkometrażowy (zdjęcia)
1950 - DZIECKO film krótkometrażowy (zdjęcia)
1950 - DZIEŃ PRACY W PDT film krótkometrażowy (zdjęcia)
1950 - PRZETWÓRSTWO ZIEMNIACZANE film krótkometrażowy (zdjęcia)
1950 - ZWALCZAMY GRUŹLICĘ film krótkometrażowy (zdjęcia)
1951 - PIEŚŃ PRACY film krótkometrażowy (zdjęcia)
1951 - ZA WASZYM PRZYKŁADEM film krótkometrażowy (zdjęcia)
1951 - ŻYCIE LUDZKIE W TWOIM RĘKU film krótkometrażowy (zdjęcia)
1952 - HARCERZE NA ZLOCIE film krótkometrażowy (zdjęcia)
1952 - ODMA ZEWNĄTRZOPŁUCNA film krótkometrażowy (zdjęcia)
1952 - POGODA NA JUTRO film krótkometrażowy (zdjęcia)
1952 - STAŚ SPÓŹNIALSKI film krótkometrażowy (zdjęcia)
1952 - WSZYSCY CHCEMY WIDZIEĆ film krótkometrażowy (zdjęcia)
1952 - ZIEMIA NASZA PLANETA film krótkometrażowy (zdjęcia)
1953 - WIEK OŚWIECENIA film krótkometrażowy (zdjęcia)
1954 - MIKOŁAJ KOPERNIK film krótkometrażowy (zdjęcia)
1954 - ŚWIETLICA ZNALAZŁA PIOSENKĘ film krótkometrażowy (zdjęcia)
1955 - ZAĆMIENIE SŁOŃCA film krótkometrażowy (zdjęcia)


wpisz szukany:


1913, 1918, 1919, 1922, 1923, 1924, 1925, 1926, 1927, 1928, 1929, 1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1936, 1937, 1938, 1939
10% DLA MNIE
ABC MIŁOŚCI
ADA, TO NIE WYPADA!
BARTEK ZWYCIĘZCA
BĘDZIE LEPIEJ
BIAŁY MURZYN
BIAŁY ŚLAD
BOHATEROWIE SYBIRU
CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA
CYGANKA AZA
CZARNE DIAMENTY
DOKTÓR MUREK
DRUGA MŁODOŚĆ
DWIE JOASIE
DZIEJE GRZECHU
DZIEŃ WIELKIEJ PRZYGODY
DZIESIĘCIU Z PAWIAKA
DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK
DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI
DZIŚ MAMY BAL
FLORIAN
FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT
HALKA
IWONKA
JA TU RZĄDZĘ
JADZIA
JANKO MUZYKANT
JAŚNIE PAN SZOFER
JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT
JEGO WIELKA MIŁOŚĆ
KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ
KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ
KOŚCIUSZKO POD RACŁAWICAMI (1913)
KSIĘŻNA ŁOWICKA
LUDZIE BEZ JUTRA
LUDZIE WISŁY
MANEWRY MIŁOSNE
MANIA. HISTORIA PRACOWNICY FABRYKI PAPIEROSÓW
MORALNOŚĆ PANI DULSKIEJ
MŁODY LAS
NIEWOLNICY ŻYCIA
O CZYM MARZĄ KOBIETY
OSTATNIA BRYGADA
PAN TADEUSZ
PAWEŁ I GAWEŁ
PIERWSZA MIŁOŚĆ KOŚCIUSZKI
PIĘTRO WYŻEJ
POLICMAJSTER TAGIEJEW
POLONIA RESTITUTA
PONAD ŚNIEG
PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA
PRZYBŁĘDA
RAPSODIA BAŁTYKU
ROBERT I BERTRAND
ROK 1863
ROMEO I JULCIA
SERCE MATKI
SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA
SPORTOWIEC MIMO WOLI
SYGNAŁY
SZALEŃCY
SZCZĘŚLIWA TRZYNASTKA
SZLAKIEM HAŃBY
TAJEMNICA MEDALIONU
TAJEMNICA STAREGO RODU
TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE
U KRESU DROGI
WE WŁASNE SIDŁA
WIERNA RZEKA
WIOSNA NARCIARZY
WRZOS
ZA ZASŁONĄ
ZABAWKA
ZAMARŁE ECHO
ZEW MORZA
ZNACHOR
ŻONA I NIE ŻONA

The Website is co-financed by the European Union from the European Regional Development Fund
within the framework of the Operational Programme – Infrastructure and Environment.