Strona główna / Baza filmów / Osoby / Zejdowski Józef
Data urodzin:
16 marca 1871 w Warszawie
Data śmierci:
6 kwietnia 1963 w Warszawie

Aktor, parodysta, kuplecista.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1919 - LUDZIE BEZ JUTRA (generał gubernator)
1928 - PAN TADEUSZ (Konewka)
1935 - DWIE JOASIE (członek jury na balu mody)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1917 - CARAT I JEGO SŁUGI
1917 - KOBIETA
1921 - 
LUDZIE BEZ JUTRA (generał gubernator)
1921 - NA JASNYM BRZEGU (Kładzki) 
1921 - TRAGEDIA ROSJI I JEJ TRZY EPOKI (Kiereński) 
1922 - STRZAŁ (lekarz)
1923 - NIEWOLNICA MIŁOŚCI
1923 - OD KOBIETY DO KOBIETY 
1924 - KIEDY KOBIETA ZDRADZA MĘŻA 
1927 - UŚMIECH LOSU
1927 - NIEBEZPIECZNY POCAŁUNEK  film krótkometrażowy
1928 - 
PAN TADEUSZ (Konewka)
1928 - ROMANS PANNY OPOLSKIEJ 
1931 - DZIESIĘCIU Z PAWIAKA
1935 - 
DWIE JOASIE (członek jury na balu mody)
1936 - DWA DNI W RAJU
1936 - TRĘDOWATA (lekarz)
1937 - ORDYNAT MICHOROWSKI (lekarz)


wpisz szukany:


1913, 1918, 1919, 1922, 1923, 1924, 1925, 1926, 1927, 1928, 1929, 1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1936, 1937, 1938, 1939
10% DLA MNIE
ABC MIŁOŚCI
ADA, TO NIE WYPADA!
BARTEK ZWYCIĘZCA
BĘDZIE LEPIEJ
BIAŁY MURZYN
BIAŁY ŚLAD
BOHATEROWIE SYBIRU
CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA
CYGANKA AZA
CZARNE DIAMENTY
DOKTÓR MUREK
DRUGA MŁODOŚĆ
DWIE JOASIE
DZIEJE GRZECHU
DZIEŃ WIELKIEJ PRZYGODY
DZIESIĘCIU Z PAWIAKA
DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK
DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI
DZIŚ MAMY BAL
FLORIAN
FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT
HALKA
IWONKA
JA TU RZĄDZĘ
JADZIA
JANKO MUZYKANT
JAŚNIE PAN SZOFER
JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT
JEGO WIELKA MIŁOŚĆ
KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ
KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ
KOŚCIUSZKO POD RACŁAWICAMI (1913)
KSIĘŻNA ŁOWICKA
LUDZIE BEZ JUTRA
LUDZIE WISŁY
MANEWRY MIŁOSNE
MANIA. HISTORIA PRACOWNICY FABRYKI PAPIEROSÓW
MORALNOŚĆ PANI DULSKIEJ
MŁODY LAS
NIEWOLNICY ŻYCIA
O CZYM MARZĄ KOBIETY
OSTATNIA BRYGADA
PAN TADEUSZ
PAWEŁ I GAWEŁ
PIERWSZA MIŁOŚĆ KOŚCIUSZKI
PIĘTRO WYŻEJ
POLICMAJSTER TAGIEJEW
POLONIA RESTITUTA
PONAD ŚNIEG
PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA
PRZYBŁĘDA
RAPSODIA BAŁTYKU
ROBERT I BERTRAND
ROK 1863
ROMEO I JULCIA
SERCE MATKI
SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA
SPORTOWIEC MIMO WOLI
SYGNAŁY
SZALEŃCY
SZCZĘŚLIWA TRZYNASTKA
SZLAKIEM HAŃBY
TAJEMNICA MEDALIONU
TAJEMNICA STAREGO RODU
TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE
U KRESU DROGI
WE WŁASNE SIDŁA
WIERNA RZEKA
WIOSNA NARCIARZY
WRZOS
ZA ZASŁONĄ
ZABAWKA
ZAMARŁE ECHO
ZEW MORZA
ZNACHOR
ŻONA I NIE ŻONA

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ