Strona główna / Baza filmów / Osoby / Zejdowski Józef
Data urodzin:
16 marca 1871 w Warszawie
Data śmierci:
6 kwietnia 1963 w Warszawie

Aktor, parodysta, kuplecista.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1919 - LUDZIE BEZ JUTRA (generał gubernator)
1928 - PAN TADEUSZ (Konewka)
1935 - DWIE JOASIE (członek jury na balu mody)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1917 - CARAT I JEGO SŁUGI
1917 - KOBIETA
1921 - 
LUDZIE BEZ JUTRA (generał gubernator)
1921 - NA JASNYM BRZEGU (Kładzki) 
1921 - TRAGEDIA ROSJI I JEJ TRZY EPOKI (Kiereński) 
1922 - STRZAŁ (lekarz)
1923 - NIEWOLNICA MIŁOŚCI
1923 - OD KOBIETY DO KOBIETY 
1924 - KIEDY KOBIETA ZDRADZA MĘŻA 
1927 - UŚMIECH LOSU
1927 - NIEBEZPIECZNY POCAŁUNEK  film krótkometrażowy
1928 - 
PAN TADEUSZ (Konewka)
1928 - ROMANS PANNY OPOLSKIEJ 
1931 - DZIESIĘCIU Z PAWIAKA
1935 - 
DWIE JOASIE (członek jury na balu mody)
1936 - DWA DNI W RAJU
1936 - TRĘDOWATA (lekarz)
1937 - ORDYNAT MICHOROWSKI (lekarz)


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ