Strona główna / Baza filmów / Osoby / Roland Teodor
Data urodzin:
1856 w Siedlcach (lub w 1863 w Kutnie)
Data śmierci:
10 października 1928 w Warszawie

właśc. Teodor Konopka. Aktor. Był mężem aktorki Heleny Rolandowej i ojcem aktorów Jerzego i Witolda Rolandów.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
  • O osobie
Filmy w projekcie:
1925 - IWONKA
1928 - PAN TADEUSZ (Asesor)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1911 - DZIEJE GRZECHU (Łukasz Niepołomski) 
1911 - SĄD BOŻY (Natan, syn Samuela) 
1912 - KRWAWA DOLA 
1912 - OFIARA NAMIĘTNOŚCI 
1913 - ZEMSTA SPOZA GROBU
1919 - PRZESTĘPCY (Henryk Lesisz, właściciel fabryki)
1920 - DLA CIEBIE, POLSKO (graf von Mirbach)
1921 - TAMTEN (porucznik Striełkow) 
1922 - KRZYK W NOCY 
1922 - STRZAŁ (sędzia śledczy w Łodzi) 
1922 - ZA TRZY SPOJRZENIA (baron Ilski) 
1923 - MŁODOŚĆ ZWYCIĘŻA (stary uczony) 
1924 - KIEDY KOBIETA ZDRADZA MĘŻA 
1924 - SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA 
1925 - IWONKA 
1928 - TAJEMNICA STAREGO RODU
1928 - PAN TADEUSZ (Asesor)

 


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ