Strona główna / Baza filmów / Osoby / Chmurkowska Maria
Data urodzin:
9 stycznia 1901 w Warszawie
Data śmierci:
9 czerwca 1979 w Warszawie

Aktorka. Była żoną aktora Feliksa Chmurkowskiego.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
  • O osobie
Filmy w projekcie:
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (kobieta za kulisami, komentująca artykuł w gazecie)
1937 - DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI (Felcia, narzeczona Wicka)
1938 - SZCZĘŚLIWA TRZYNASTKA (Lola Vulpi, śpiewaczka)

PEŁNA FILMOGRAFIA: 

1933 - KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ (gość na balu) 
1934 - KOCHA, LUBI, SZANUJE (Violetta, diwa rewiowa) 
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (kobieta za kulisami, komentująca artykuł w gazecie) 
1936 - 30 KARATÓW SZCZĘŚCIA (aktorka) 
1936 - BOLEK I LOLEK (ciotka Lolka) 
1937 - SKŁAMAŁAM (mecenasowa) 
1937 - DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI (Felcia, narzeczona Wicka) 
1938 - SZCZĘŚLIWA TRZYNASTKA (Lola Vulpi, śpiewaczka) 
1939 - KŁAMSTWO KRYSTYNY (Oleńka, gość u Marleckich) 
1963 - DWA ŻEBRA ADAMA (Maczkowa)
1966 - MOCNE UDERZENIE (matka Majki) 
1966 - WOJNA DOMOWA serial telewizyjny, odc. 14. NOWY NABYTEK (paniusia w pociągu) 

 


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ