Strona główna / Baza filmów / Osoby / Wywerka Albert
Data urodzin:
22 sierpnia 1894 w Jabłonnie Dzierzbach
Data śmierci:
1945

Operator filmowy. Był ojcem aktorki dziecięcej Basi Wywerkówny.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1922 - ROK 1863 (Zdjęcia)
1922 - TAJEMNICA MEDALIONU (Zdjęcia)
1926 - CYGANKA AZA (Zdjęcia)
1928 - SZALEŃCY (Zdjęcia)
1929 - PONAD ŚNIEG (Zdjęcia)
1929 - SZLAKIEM HAŃBY (Zdjęcia)
1933 - PRZYBŁĘDA (Zdjęcia)
1934 - MŁODY LAS (Zdjęcia)
1935 - ABC MIŁOŚCI (Zdjęcia)
1935 - RAPSODIA BAŁTYKU (Zdjęcia)
1935 - JAŚNIE PAN SZOFER (Zdjęcia)
1936 - ADA, TO NIE WYPADA! (Zdjęcia)
1936 - BĘDZIE LEPIEJ (Zdjęcia)
1936 - WIERNA RZEKA (Zdjęcia)
1936 - BOHATEROWIE SYBIRU (Zdjęcia)
1937 - O CZYM MARZĄ KOBIETY (Zdjęcia)
1937 - ZNACHOR (Zdjęcia)
1938 - DRUGA MŁODOŚĆ (Zdjęcia)
1938 - KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ (Zdjęcia)
1938 - SERCE MATKI (Zdjęcia)
1938 - OSTATNIA BRYGADA (Zdjęcia)
1939 - U KRESU DROGI (Zdjęcia)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ