Strona główna / Baza filmów / Osoby / Śliwicki Józef
Data urodzin:
26 grudnia 1867
Data śmierci:
7 października 1944 w Jędrzejowie

Aktor, reżyser. Był mężem aktorki Felicji Pichor-Śliwickiej.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
  • Galeria
Filmy w projekcie:
1928 - PAN TADEUSZ (Stolnik)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1912 - KRWAWA DOLA

1920 - DLA CIEBIE, POLSKO (baron von Hohenreich)
1921 - NA JASNYM BRZEGU (malarz Świrski)
1922 - STRZAŁ (dyrektor Groński)
1922 - TAJEMNICA PRZYSTANKU TRAMWAJOWEGO

1923 - NIEWOLNICA MIŁOŚCI

1924 - MIŁOŚĆ PRZEZ OGIEŃ I KREW (weteran z 1863 roku)
1926 - O CZEM SIĘ NIE MYŚLI
(doktor)
1926 - TRĘDOWATA (hrabia Barski)
1927 - UŚMIECH LOSU (adwokat Szamocki)
1927 - ZIEMIA OBIECANA (bankier Zucker)
1928 - 
PAN TADEUSZ(Stolnik)
1934 - PRZEOR KORDECKI - OBROŃCA CZĘSTOCHOWY (Jan II Kazimierz)
1936 - BOLEK I LOLEK
1938 - PROFESOR WILCZUR (prezes)

Polityka prywatności
Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ