Strona główna / Baza filmów / Osoby / Maniecki Aleksander
Data urodzin:
1883
Data śmierci:
8 września 1940 w Warszawie

Aktor.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1927 - ZEW MORZA (sternik Karlsen)
1929 - POLICMAJSTER TAGIEJEW (oficer rosyjski)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1923 - LUDZIE MROKU
1923 - SYN SZATANA (szef policji)
1924 - SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA
1924 - ŚLUBOWANIE (generał)
1925 - JEDEN Z 36 (komendant garnizonu)
1926 - CZERWONY BŁAZEN (dyrektor teatru)
1926 - ZA GŁOSEM SERCA (ojciec Perkuna)
1927 - KOCHANKA SZAMOTY (sekretarz redakcji)
1927 - UŚMIECH LOSU
1927 - ZEW MORZA (sternik Karlsen)
1929 - POLICMAJSTER TAGIEJEW (oficer rosyjski)
1929 - URODA ŻYCIA
1929 - W LASACH POLSKICH (leśniczy Marcin)
1930 - NA SYBIR
1930 - SERCE NA ULICY
1932 - ROK 1914
1934 - PRZEOR KORDECKI - OBROŃCA CZĘSTOCHOWY
1936 - BARBARA RADZIWIŁŁÓWNA
1936 - PAN TWARDOWSKI


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ