Data urodzin:
21 kwietnia 1906 w Genewie
Data śmierci:
18 lutego 1974 w Schleswig w Niemczech

Aktorka.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1938 - LUDZIE WISŁY (Julcia, siostra Anny)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1923 – DER HÖLLENHUND  film austriacki
1923 – KINDER DER REVOLUTION  film austriacki
1923 – FRÄULEIN FRAU  film austriacki
1924 – DIE TOCHTER DER FRAU VON LARSAC  film austriacki
1925 – LEIBFIAKER BRATFISCH  film austriacki
1926 – FRANZ SCHUBERTS LETZTE LIEBE  film austriacki
1926 – DIE BRANDSTIFTER EUROPAS  film austriacki
1927 – SVEJK V CIVILU  film czechosłowacko-austriacki
1928 – SCHWEJK IN ZIVIL  film austriacki
1928 – HURAGAN  (Helena Zawiszanka)
1929 – RASPUTIN  film niemiecki
1935 - NIE MIAŁA BABA KŁOPOTU
1938 – LUDZIE WISŁY  (Julcia, siostra Anny)


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ