Strona główna / Baza filmów / Osoby / Węgrzyn Józef
Data urodzin:
13 marca 1884 w Warszawie
Data śmierci:
4 września 1952 w Kościanie

Aktor. Był mężem aktorki Zofii Lindorfówny.
  • Filmografia
  • Galeria
Filmy w projekcie:
1919 - LUDZIE BEZ JUTRA (Alfred Runicz, rotmistrz huzarów)
1924 - SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA (Zdzisław Orski, lotnik)
1925 - IWONKA (Gabriel)
1932 - KSIĘŻNA ŁOWICKA (major Walerian Łukasiński)
1936 - WIERNA RZEKA (major)
1937 - ZNACHOR (doktor Dobraniecki)
1938 - FLORIAN (generał von Schulz)
1939 - BIAŁY MURZYN (hrabia Lipski)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ