Strona główna / Baza filmów / Osoby / Rentgen Marian
Data urodzin:
23 czerwca 1888 w Bochni
Data śmierci:
kwiecień 1940 w Charkowie

właśc. Marian Rentgen-Güntner. Piosenkarz, aktor.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
  • O osobie
Filmy w projekcie:
1933 - JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT (Szczerbiński, kierownik sklepu meblowego)
1936 - ADA, TO NIE WYPADA! (Paletko, śpiewak z gitarą)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1927 – KOCHANKA SZAMOTY  (przechodzień)
1932 – STO METRÓW MIŁOŚCI
1933 - JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT  (Szczerbiński, kierownik sklepu meblowego)
1936 – ADA, TO NIE WYPADA!  (Paletko, śpiewak z gitarą)
1937 - PANI MINISTER TAŃCZY  (śpiewak uliczny)
1937 – PARADA WARSZAWY
1938 – O CZYM SIĘ NIE MÓWI



Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ