Data urodzin:
3 maja 1872 w Wilanowie
Data śmierci:
9 listopada 1941 w Warszawie

Śpiewak operetkowy (baryton), aktor, reżyser teatralny.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1935 - JAŚNIE PAN SZOFER (kierownik sali w restauracji)
1936 - JADZIA (mężczyzna na trybunach)
1936 - WIERNA RZEKA (oficer przedstawiający księżnej Odrowążowej rotmistrza Wiesnicyna)
1937 - DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK (mężczyzna w restauracji)
1938 - PAWEŁ I GAWEŁ (klient Gawła)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ