Strona główna / Baza filmów / Osoby / Androschin Hans
Data urodzin:
16 marca 1892 w Wiedniu
Data śmierci:
18 maja 1976 w Wiedniu

właśc. Johann Androschin. Austriacki operator filmowy.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1929 - HALKA (Zdjęcia)

PEŁNA FILMOGRAFIA:  (filmy fabularne)

1920 – ZWISCHEN 12 UND 1
1921 – DAS WEIB DES IRREN
1921 – DIE TOTENHAND
1921 – GEVATTER TOD
1921 – DER ROMAN ZWEIER HERZEN
1921 – BRENNENDES LAND  film krótkometrażowy
1922 – DIE VENUS
1922 – DAS SPIEL IS AUS
1922 – DAS GESPENST AUF MORTONS SCHLOSS
1922 – DIE MARQUISE VON CLERMONT
1922 – WILLIAM RATCLIFF
1922 – RONDINELLA
1923 – SCHÖNE WILDE WELT
1923 – BURIDAN, LE HEROS DE LA TOUR DE NESLE  film francuski
1923 – DER HÖLLENHUND
1924 – PFLICHT UND EHRE
1924 – ORLACS HÄNDE
1924 – KALIF STORCH
1925 – PENSION GROONEN
1925 – DER ROSENKAVALIER
1926 – DIE KÖNIGIN VON MOULIN ROUGE
1927 – DIE BEICHTE DES FELDKURATEN
1927 – CAFE ELEKTRIC
1928 – KAISERJÄGER
1928 – SPITZENHÖSCHEN UND SCHUSTERPECH
1928 – HOCH VOM DACHSTEIN
1928 – GLÜCK BEI FRAUEN
1928 – ANDERE FRAUEN
1929 – TAJEMNICA SKRZYNKI POCZTOWEJ
1929 – MAGDALENA
1930 – HALKA
1932 – SCAMPOLO, EIN KIND DER STRASSE  film niemiecki
1932 – UN PEU D’AMOUR  film niemiecki
1933 – MADAME WÜNSCHT KEINE KINDER
1933 – EKSTAZA  film czechosłowacki
1933 – MADAME NE VEUT PAS D’ENFANTS  film niemiecki
1948 – ARLBERG-EXPRESS

 

 

 

 

 

 


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ