Strona główna / Baza filmów / Osoby / Winkler Mieczysław
Data urodzin:
30 lipca 1891 w Naborowie k. Płońska
Data śmierci:
29 listopada 1971 w Częstochowie

właśc. Mieczysław Romanowski. Aktor, reżyser teatralny. Był pierwszym mężem aktorki Marii Hryniewiczówny.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1925 - IWONKA
1936 - FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT (dostawca wina)
1936 - JADZIA (sprzedawca w sklepie Okszy)
1938 - PAWEŁ I GAWEŁ (recepcjonista w hotelu)
1939 - PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA (Antoni, dozorca w sierocińcu)
1939 - ŻONA I NIE ŻONA (Antoni, służący Geista)
1939 - JA TU RZĄDZĘ (mężczyzna na wyścigach)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ