Strona główna / Baza filmów / Osoby / Kaufman Bronisław
Data urodzin:
14 września 1906 w Warszawie
Data śmierci:
14 grudnia 1975 w Tel Avivie w Izraelu

także jako Bronisław Brok. Pisarz, reżyser, scenarzysta, operator, autor tekstów piosenek.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1936 - FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT (Słowa piosenek)

PEŁNA FILMOGRAFIA: 

1936 - FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT (słowa piosenek)
1950 - PIERWSZY START (scenariusz) 
1951 - ZAŁOGA (drugi reżyser, scenopis) 
1953 - SPRAWA DO ZAŁATWIENIA (scenopis) 
1955 - IRENA DO DOMU! (kierownictwo artystyczne) 
1959 - CAFE "POD MINOGĄ" (reżyseria, scenariusz, scenopis) 

 


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ