Strona główna / Baza filmów / Osoby / Galewski Józef
Data urodzin:
10 lub 16 marca 1882 w Warszawie
Data śmierci:
2 października 1966 w Skolimowie

Scenograf. Był ojcem scenografki Eugenii Galewskiej.
  • Filmografia
  • Galeria
Filmy w projekcie:
1919 - LUDZIE BEZ JUTRA (Scenografia)
1925 - IWONKA (Scenografia)
1927 - ZEW MORZA (Scenografia)
1928 - PAN TADEUSZ (Scenografia)
1928 - TAJEMNICA STAREGO RODU (Scenografia)
1929 - POLICMAJSTER TAGIEJEW (Scenografia)
1937 - DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI (Malarstwo artystyczne)
1937 - TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE (Malarstwo artystyczne)
1938 - SYGNAŁY (Malarstwo artystyczne)
1939 - SPORTOWIEC MIMO WOLI (Dekoracja wnętrz)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ