Strona główna / Baza filmów / Osoby / Zdanowicz Wacław
Data urodzin:
28 września 1891
Data śmierci:
7 listopada 1958 we Wrocławiu

Aktor, reżyser teatralny. Był drugim mężem Józefiny Bolskiej, śpiewaczki i aktorki.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1935 - DWIE JOASIE (uczestnik balu mody)
1936 - BĘDZIE LEPIEJ (sprzedawca w sklepie z zabawkami)
1936 - JADZIA (klient w sklepie Malicza)
1936 - WIERNA RZEKA (oficer rosyjski, gość na koncercie fortepianowym)
1937 - DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI (członek Polsko-Brazylijskiego Towarzystwa Handlowego)
1938 - DRUGA MŁODOŚĆ (sekretarz Ludwika)
1938 - KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ (pracownik Urzędu Emigracyjnego)
1938 - ROBERT I BERTRAND (gość na przyjęciu )
1939 - DOKTÓR MUREK (lokaj ojca Niry)
Polityka prywatności
Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ