Strona główna / Baza filmów / Osoby / Szebego Stanisław
Data urodzin:
ok. 1891
Data śmierci:
w 1944 w Warszawie

właśc. Stanisław Finkelsztajn. Kierownik produkcji.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
  • O osobie
Filmy w projekcie:
1919 - LUDZIE BEZ JUTRA (aktor)
1928 - PAN TADEUSZ (Asystent reżysera)
1928 - TAJEMNICA STAREGO RODU (Asystent reżysera)
1930 - JANKO MUZYKANT (Kierownictwo zdjęć)
1932 - KSIĘŻNA ŁOWICKA (Kierownictwo produkcji)
1933 - PRZYBŁĘDA (Kierownictwo produkcji)
1935 - DWIE JOASIE (Muzyka)
1936 - JADZIA (Kierownictwo produkcji)
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (Kierownictwo produkcji)
1938 - SERCE MATKI (Kierownictwo produkcji)
1939 - ŻONA I NIE ŻONA (Kierownictwo produkcji)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1916 – STUDENCI (asystent reżysera)
1922 – STRZAŁ (pomocnik organizacji zdjęć)
1922 – TAJEMNICA PRZYSTANKU TRAMWAJOWEGO (asystent reżysera)
1923 -  NIEWOLNICA MIŁOŚCI
1924 – O CZYM SIĘ NIE MÓWI (asystent reżysera)
1926 – O CZYM SIĘ NIE MYŚLI (asystent reżysera)
1926 – TRĘDOWATA (asystent reżysera)
1927 – UŚMIECH LOSU (asystent reżysera)
1927 – ZIEMIA OBIECANA (asystent reżysera)
1928 – PAN TADEUSZ (asystent reżysera)
1928 – TAJEMNICA STAREGO RODU (asystent reżysera)
1929 – GRZESZNA MIŁOŚĆ (organizacja zdjęć)
1929 – SZLAKIEM HAŃBY (kierownik zdjęć)
1930 – JANKO MUZYKANT (kierownik zdjęć)
1931 – DZIESIĘCIU Z PAWIAKA (kierownik zdjęć)
1932 – UŁANI, UŁANI, CHŁOPCY MALOWANI (kierownik zdjęć)
1932 – KSIĘŻNA ŁOWICKA (kierownik produkcji)
1933 – WYROK ŻYCIA (kierownik produkcji)
1933 – SZPIEG W MASCE (kierownik produkcji)
1933 – PRZYBŁĘDA (kierownik produkcji)
1933 – KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ (kierownik produkcji)
1934 – ŚLUBY UŁAŃSKIE (kierownik produkcji)
1934 – CZY LUCYNA TO DZIEWCZYNA? (kierownik produkcji)
1935 – JEGO WIELKA MIŁOŚĆ(kierownik produkcji)
1936 – JADZIA (kierownik produkcji)
1936 – AMERYKAŃSKA AWANTURA (kierownik produkcji)
1937 – UŁAN KSIĘCIA JÓZEFA (kierownik produkcji)
1937 – SKŁAMAŁAM (kierownik produkcji)
1938 – STRACHY (kierownik produkcji)
1938 – SERCE MATKI (kierownik produkcji)
1938 – PROFESOR WILCZUR (kierownik produkcji)
1939 – ŻONA I NIE ŻONA (kierownik produkcji)
1939 – NAD NIEMNEM  film nieukończony (kierownik produkcji)

Inne funkcje:

1919 - LUDZIE BEZ JUTRA  (aktor)
1935 – DWIE JOASIE (muzyka)
1937 – KSIĄŻĄTKO (reżyseria)


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ