Strona główna / Baza filmów / Osoby / Zelwerowicz Aleksander
Data urodzin:
14 sierpnia 1877 w Lublinie
Data śmierci:
18 czerwca 1955 w Warszawie

Aktor, reżyser, dyrektor teatru. Był mężem aktorki Krystyny Severin-Zelwerowicz i ojcem aktorki Leny Zelwerowicz.
  • Filmografia
  • Galeria
Filmy w projekcie:
1922 - ROK 1863 (margrabia Aleksander Wielopolski )
1932 - KSIĘŻNA ŁOWICKA (Broniec, marszałek zamku)
1935 - DWIE JOASIE (Kowalski)
1938 - LUDZIE WISŁY (Idzi Zabawski, mąż Matyjaskiej)
1938 - SERCE MATKI (dyrektor szkoły)
1938 - WRZOS (ojciec Kazi)
1939 - DOKTÓR MUREK (Jan Czabran, ojciec Tunki, przemysłowiec)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ