Strona główna / Baza filmów / Osoby / Szebego Stanisław

  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1919 - LUDZIE BEZ JUTRA (aktor)
1928 - PAN TADEUSZ (Asystent reżysera)
1928 - TAJEMNICA STAREGO RODU (Asystent reżysera)
1929 - SZLAKIEM HAŃBY (Kierownictwo zdjęć)
1930 - JANKO MUZYKANT (Kierownictwo zdjęć)
1931 - DZIESIĘCIU Z PAWIAKA (Kierownictwo zdjęć)
1932 - KSIĘŻNA ŁOWICKA (Kierownictwo produkcji)
1933 - PRZYBŁĘDA (Kierownictwo produkcji)
1933 - KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ (Kierownictwo produkcji)
1935 - DWIE JOASIE (Muzyka)
1936 - JADZIA (Kierownictwo produkcji)
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (Kierownictwo produkcji)
1938 - SERCE MATKI (Kierownictwo produkcji)
1939 - ŻONA I NIE ŻONA (Kierownictwo produkcji)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1916 – STUDENCI (asystent reżysera)
1922 – STRZAŁ (pomocnik organizacji zdjęć)
1922 – TAJEMNICA PRZYSTANKU TRAMWAJOWEGO (asystent reżysera)
1923 -  NIEWOLNICA MIŁOŚCI
1924 – O CZYM SIĘ NIE MÓWI (asystent reżysera)
1926 – O CZYM SIĘ NIE MYŚLI (asystent reżysera)
1926 – TRĘDOWATA (asystent reżysera)
1927 – UŚMIECH LOSU (asystent reżysera)
1927 – ZIEMIA OBIECANA (asystent reżysera)
1928 – PAN TADEUSZ (asystent reżysera)
1928 – TAJEMNICA STAREGO RODU (asystent reżysera)
1929 – GRZESZNA MIŁOŚĆ (organizacja zdjęć)
1929 – SZLAKIEM HAŃBY (kierownik zdjęć)
1930 – JANKO MUZYKANT (kierownik zdjęć)
1931 – DZIESIĘCIU Z PAWIAKA (kierownik zdjęć)
1932 – UŁANI, UŁANI, CHŁOPCY MALOWANI (kierownik zdjęć)
1932 – KSIĘŻNA ŁOWICKA (kierownik produkcji)
1933 – WYROK ŻYCIA (kierownik produkcji)
1933 – SZPIEG W MASCE (kierownik produkcji)
1933 – PRZYBŁĘDA (kierownik produkcji)
1933 – KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ (kierownik produkcji)
1934 – ŚLUBY UŁAŃSKIE (kierownik produkcji)
1934 – CZY LUCYNA TO DZIEWCZYNA? (kierownik produkcji)
1935 – JEGO WIELKA MIŁOŚĆ(kierownik produkcji)
1936 – JADZIA (kierownik produkcji)
1936 – AMERYKAŃSKA AWANTURA (kierownik produkcji)
1937 – UŁAN KSIĘCIA JÓZEFA (kierownik produkcji)
1937 – SKŁAMAŁAM (kierownik produkcji)
1938 – STRACHY (kierownik produkcji)
1938 – SERCE MATKI (kierownik produkcji)
1938 – PROFESOR WILCZUR (kierownik produkcji)
1939 – ŻONA I NIE ŻONA (kierownik produkcji)
1939 – NAD NIEMNEM  film nieukończony (kierownik produkcji)

Inne funkcje:

1919 - LUDZIE BEZ JUTRA  (aktor)
1935 – DWIE JOASIE (muzyka)
1937 – KSIĄŻĄTKO (reżyseria)


wpisz szukany:


1913, 1918, 1919, 1922, 1923, 1924, 1925, 1926, 1927, 1928, 1929, 1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1936, 1937, 1938, 1939
10% DLA MNIE
ABC MIŁOŚCI
ADA, TO NIE WYPADA!
BARTEK ZWYCIĘZCA
BĘDZIE LEPIEJ
BIAŁY MURZYN
BIAŁY ŚLAD
BOHATEROWIE SYBIRU
CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA
CYGANKA AZA
CZARNE DIAMENTY
DOKTÓR MUREK
DRUGA MŁODOŚĆ
DWIE JOASIE
DZIEJE GRZECHU
DZIEŃ WIELKIEJ PRZYGODY
DZIESIĘCIU Z PAWIAKA
DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK
DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI
DZIŚ MAMY BAL
FLORIAN
FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT
HALKA
IWONKA
JA TU RZĄDZĘ
JADZIA
JANKO MUZYKANT
JAŚNIE PAN SZOFER
JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT
JEGO WIELKA MIŁOŚĆ
KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ
KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ
KOŚCIUSZKO POD RACŁAWICAMI (1913)
KSIĘŻNA ŁOWICKA
LUDZIE BEZ JUTRA
LUDZIE WISŁY
MANEWRY MIŁOSNE
MANIA. HISTORIA PRACOWNICY FABRYKI PAPIEROSÓW
MORALNOŚĆ PANI DULSKIEJ
MŁODY LAS
NIEWOLNICY ŻYCIA
O CZYM MARZĄ KOBIETY
OSTATNIA BRYGADA
PAN TADEUSZ
PAWEŁ I GAWEŁ
PIERWSZA MIŁOŚĆ KOŚCIUSZKI
PIĘTRO WYŻEJ
POLICMAJSTER TAGIEJEW
POLONIA RESTITUTA
PONAD ŚNIEG
PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA
PRZYBŁĘDA
RAPSODIA BAŁTYKU
ROBERT I BERTRAND
ROK 1863
ROMEO I JULCIA
SERCE MATKI
SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA
SPORTOWIEC MIMO WOLI
SYGNAŁY
SZALEŃCY
SZCZĘŚLIWA TRZYNASTKA
SZLAKIEM HAŃBY
TAJEMNICA MEDALIONU
TAJEMNICA STAREGO RODU
TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE
U KRESU DROGI
WE WŁASNE SIDŁA
WIERNA RZEKA
WIOSNA NARCIARZY
WRZOS
ZA ZASŁONĄ
ZABAWKA
ZAMARŁE ECHO
ZEW MORZA
ZNACHOR
ŻONA I NIE ŻONA

The Website is co-financed by the European Union from the European Regional Development Fund
within the framework of the Operational Programme – Infrastructure and Environment.