Strona główna / Baza filmów / Osoby / Jarszewska Wanda
Data urodzin:
3 listopada 1888 w Warszawie
Data śmierci:
15 maja 1964 w Warszawie

Aktorka. Była żoną poety, dziennikarza i żołnierza Józefa Relidzyńskiego.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1932 - KSIĘŻNA ŁOWICKA (Honorata Cymerman, właścicielka kawiarni)
1933 - ZABAWKA (matka Hani)
1934 - CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA (żona oberpolicmajstra)
1936 - ADA, TO NIE WYPADA! (Śmietańska, kucharka u Dziewanowskich)
1936 - BĘDZIE LEPIEJ (żona Ruczyńskiego)
1936 - FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT (matka Irmy i Bolka)
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (aktorka Rozelli)
1937 - TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE (pasażerka w pociągu)
1937 - ZNACHOR (Eleonora, matka Leszka)
1938 - DRUGA MŁODOŚĆ (matka Tamary)
1938 - KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ (kierowniczka Policji Kobiecej)
1938 - SERCE MATKI (żona woźnego)
1938 - SYGNAŁY (komendantka więzienia)
1938 - WRZOS (Wolska)
1938 - FLORIAN (pani Rupejko, matka Alfreda)
1939 - DOKTÓR MUREK (wróżka)
1939 - ŻONA I NIE ŻONA (matka Nelly)
1939 - BIAŁY MURZYN (Maciejowa, gospodyni Jakuba)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ