Strona główna / Baza filmów / Osoby / Jarszewska Wanda
Data urodzin:
3 listopada 1888 w Warszawie
Data śmierci:
15 maja 1964 w Warszawie

Aktorka. Była żoną poety, dziennikarza i żołnierza Józefa Relidzyńskiego.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1932 - KSIĘŻNA ŁOWICKA (Honorata Cymerman, właścicielka kawiarni)
1933 - ZABAWKA (matka Hani)
1934 - CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA (żona oberpolicmajstra)
1936 - ADA, TO NIE WYPADA! (Śmietańska, kucharka u Dziewanowskich)
1936 - BĘDZIE LEPIEJ (żona Ruczyńskiego)
1936 - FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT (matka Irmy i Bolka)
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (aktorka Rozelli)
1937 - TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE (pasażerka w pociągu)
1937 - ZNACHOR (Eleonora, matka Leszka)
1938 - DRUGA MŁODOŚĆ (matka Tamary)
1938 - KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ (kierowniczka Policji Kobiecej)
1938 - SERCE MATKI (żona woźnego)
1938 - SYGNAŁY (komendantka więzienia)
1938 - WRZOS (Wolska)
1938 - FLORIAN (pani Rupejko, matka Alfreda)
1939 - DOKTÓR MUREK (wróżka)
1939 - ŻONA I NIE ŻONA (matka Nelly)
1939 - BIAŁY MURZYN (Maciejowa, gospodyni Jakuba)

wpisz szukany:


1913, 1918, 1919, 1922, 1923, 1924, 1925, 1926, 1927, 1928, 1929, 1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1936, 1937, 1938, 1939
10% DLA MNIE
ABC MIŁOŚCI
ADA, TO NIE WYPADA!
BARTEK ZWYCIĘZCA
BĘDZIE LEPIEJ
BIAŁY MURZYN
BIAŁY ŚLAD
BOHATEROWIE SYBIRU
CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA
CYGANKA AZA
CZARNE DIAMENTY
DOKTÓR MUREK
DRUGA MŁODOŚĆ
DWIE JOASIE
DZIEJE GRZECHU
DZIEŃ WIELKIEJ PRZYGODY
DZIESIĘCIU Z PAWIAKA
DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK
DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI
DZIŚ MAMY BAL
FLORIAN
FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT
HALKA
IWONKA
JA TU RZĄDZĘ
JADZIA
JANKO MUZYKANT
JAŚNIE PAN SZOFER
JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT
JEGO WIELKA MIŁOŚĆ
KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ
KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ
KOŚCIUSZKO POD RACŁAWICAMI (1913)
KSIĘŻNA ŁOWICKA
LUDZIE BEZ JUTRA
LUDZIE WISŁY
MANEWRY MIŁOSNE
MANIA. HISTORIA PRACOWNICY FABRYKI PAPIEROSÓW
MORALNOŚĆ PANI DULSKIEJ
MŁODY LAS
NIEWOLNICY ŻYCIA
O CZYM MARZĄ KOBIETY
OSTATNIA BRYGADA
PAN TADEUSZ
PAWEŁ I GAWEŁ
PIERWSZA MIŁOŚĆ KOŚCIUSZKI
PIĘTRO WYŻEJ
POLICMAJSTER TAGIEJEW
POLONIA RESTITUTA
PONAD ŚNIEG
PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA
PRZYBŁĘDA
RAPSODIA BAŁTYKU
ROBERT I BERTRAND
ROK 1863
ROMEO I JULCIA
SERCE MATKI
SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA
SPORTOWIEC MIMO WOLI
SYGNAŁY
SZALEŃCY
SZCZĘŚLIWA TRZYNASTKA
SZLAKIEM HAŃBY
TAJEMNICA MEDALIONU
TAJEMNICA STAREGO RODU
TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE
U KRESU DROGI
WE WŁASNE SIDŁA
WIERNA RZEKA
WIOSNA NARCIARZY
WRZOS
ZA ZASŁONĄ
ZABAWKA
ZAMARŁE ECHO
ZEW MORZA
ZNACHOR
ŻONA I NIE ŻONA

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ