Strona główna / Baza filmów / Osoby / Sielański Stanisław
Data urodzin:
8 sierpnia 1899 w Łodzi
Data śmierci:
28 kwietnia 1955 w Nowym Jorku

właśc. Stanisław Nasielski. Aktor, jeden z najbardziej popularnych aktorów kina przedwojennego
  • Filmografia
  • Galeria
Filmy w projekcie:
1929 - SZLAKIEM HAŃBY (listonosz)
1930 - JANKO MUZYKANT (kelner)
1932 - ROMEO I JULCIA (Lamus, sekretarz w biurze "Romeo i Julcia")
1932 - 10% DLA MNIE (Paszkeles, dostawca kostiumów i rekwizytów)
1933 - PRZYBŁĘDA (głupi Wasyl)
1933 - ZABAWKA (doktor Wessel, przyjaciel Jurka)
1935 - RAPSODIA BAŁTYKU (Przędza, marynarz)
1935 - MANEWRY MIŁOSNE (ordynans porucznika Quanti)
1936 - BĘDZIE LEPIEJ (Hipek, woźny w sklepie z zabawkami)
1936 - JADZIA (Feliks Wypych, majster firmy Malicz)
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (Feluś, fryzjer teatralny)
1936 - WIERNA RZEKA (wachmistrz)
1937 - O CZYM MARZĄ KOBIETY (Gold, detektyw)
1937 - TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE (Kwiatek, członek szajki przestępców)
1938 - KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ (Staś, marynarz)
1938 - SERCE MATKI (Euzebiusz Rodzynek, weterynarz)
1938 - SYGNAŁY (marynarz)
1938 - SZCZĘŚLIWA TRZYNASTKA (Stanisław Koziołek, pracownik domu towarowego)
1938 - OSTATNIA BRYGADA (Feliks, służący Andrzeja)
1939 - DOKTÓR MUREK (Cipak, mężczyzna z przytułku)
1939 - PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA (Feliks, szofer Leny)
1939 - JA TU RZĄDZĘ (Józio, czeladnik szewski)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ