Data urodzin:
14 września 1891 w Besku koło Sanoka
Data śmierci:
13 sierpnia 1944 w Warszawie

właśc. Józef Kotschy. Aktor
  • Filmografia
  • Galeria
Filmy w projekcie:
1932 - ROMEO I JULCIA (ojciec Kajtusia)
1932 - 10% DLA MNIE (Alojzy, notariusz)
1934 - MŁODY LAS (pijany mężczyzna na ulicy)
1935 - ABC MIŁOŚCI (dyrektor teatru "Ekstaza")
1936 - FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT (mieszkaniec kamienicy)
1936 - JADZIA (Józef Malicz, ojciec Jadzi)
1936 - WIERNA RZEKA (Szczepan, sługa Brynickich)
1937 - DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI (ojciec mechanika Wicka)
1937 - PIĘTRO WYŻEJ (Hipolit Pączek, właściciel kamienicy)
1938 - PAWEŁ I GAWEŁ (Hubert, impresario Violetty)
1938 - ROBERT I BERTRAND (dozorca więzienia)
1938 - SERCE MATKI (właściciel sklepu)
1938 - SZCZĘŚLIWA TRZYNASTKA (profesor Bończa, były kapelmistrz, sąsiad Koziołka)
1938 - FLORIAN (proboszcz)
1939 - PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA (Piotr Ciaputkiewicz, redaktor)
1939 - SPORTOWIEC MIMO WOLI (prezes Melchior Madecki, właściciel fabryki Metal)
1939 - JA TU RZĄDZĘ (Wirgiliusz Kopytkiewicz, szewc, ojciec Joasi)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ