Strona główna / Baza filmów / Osoby / Różański Antoni
Data urodzin:
10 czerwca 1862 w Guzowie
Data śmierci:
26 września 1934 w Warszawie

Aktor. Był ojcem aktora Czesława Różańskiego.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
  • O osobie
Filmy w projekcie:
1927 - ZEW MORZA (młynarz, ojciec Stacha)
1928 - PAN TADEUSZ (ksiądz Kołłątaj)
1929 - POLICMAJSTER TAGIEJEW (Horski)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1911 - DZIEJE GRZECHU 
1911 - SĄD BOŻY (dziad)
1913 - ZEMSTA SPOZA GROBU 
1920 - DLA CIEBIE, POLSKO (dziedzic Marian Oksza, powstaniec z 1863 roku)
1920 - NIE DAMY ZIEMI, SKĄD NASZ RÓD 
1921 - TRAGEDIA ROSJI I JEJ TRZY EPOKI (profesor Jordan) 
1924 - SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA 
1927 - ZEW MORZA (młynarz, ojciec Stacha)
1927 - ZIEMIA OBIECANA (Adam Borowiecki, ojciec Karola)
1928 - PAN TADEUSZ (Ksiądz Kołłątaj) 
1929 - GRZESZNA MIŁOŚĆ 
1929 - POLICMAJSTER TAGIEJEW (Horski)

 


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ