Strona główna / Baza filmów / Osoby / Różański Antoni
Data urodzin:
10 czerwca 1862 w Guzowie
Data śmierci:
26 września 1934 w Warszawie

Aktor. Był ojcem aktora Czesława Różańskiego.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
  • O osobie
Filmy w projekcie:
1927 - ZEW MORZA (młynarz, ojciec Stacha)
1928 - PAN TADEUSZ (ksiądz Kołłątaj)
1929 - POLICMAJSTER TAGIEJEW (Horski)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1911 - DZIEJE GRZECHU 
1911 - SĄD BOŻY (dziad)
1913 - ZEMSTA SPOZA GROBU 
1920 - DLA CIEBIE, POLSKO (dziedzic Marian Oksza, powstaniec z 1863 roku)
1920 - NIE DAMY ZIEMI, SKĄD NASZ RÓD 
1921 - TRAGEDIA ROSJI I JEJ TRZY EPOKI (profesor Jordan) 
1924 - SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA 
1927 - ZEW MORZA (młynarz, ojciec Stacha)
1927 - ZIEMIA OBIECANA (Adam Borowiecki, ojciec Karola)
1928 - PAN TADEUSZ (Ksiądz Kołłątaj) 
1929 - GRZESZNA MIŁOŚĆ 
1929 - POLICMAJSTER TAGIEJEW (Horski)

 


wpisz szukany:


1913, 1918, 1919, 1922, 1923, 1924, 1925, 1926, 1927, 1928, 1929, 1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1936, 1937, 1938, 1939
10% DLA MNIE
ABC MIŁOŚCI
ADA, TO NIE WYPADA!
BARTEK ZWYCIĘZCA
BĘDZIE LEPIEJ
BIAŁY MURZYN
BIAŁY ŚLAD
BOHATEROWIE SYBIRU
CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA
CYGANKA AZA
CZARNE DIAMENTY
DOKTÓR MUREK
DRUGA MŁODOŚĆ
DWIE JOASIE
DZIEJE GRZECHU
DZIEŃ WIELKIEJ PRZYGODY
DZIESIĘCIU Z PAWIAKA
DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK
DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI
DZIŚ MAMY BAL
FLORIAN
FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT
HALKA
IWONKA
JA TU RZĄDZĘ
JADZIA
JANKO MUZYKANT
JAŚNIE PAN SZOFER
JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT
JEGO WIELKA MIŁOŚĆ
KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ
KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ
KOŚCIUSZKO POD RACŁAWICAMI (1913)
KSIĘŻNA ŁOWICKA
LUDZIE BEZ JUTRA
LUDZIE WISŁY
MANEWRY MIŁOSNE
MANIA. HISTORIA PRACOWNICY FABRYKI PAPIEROSÓW
MORALNOŚĆ PANI DULSKIEJ
MŁODY LAS
NIEWOLNICY ŻYCIA
O CZYM MARZĄ KOBIETY
OSTATNIA BRYGADA
PAN TADEUSZ
PAWEŁ I GAWEŁ
PIERWSZA MIŁOŚĆ KOŚCIUSZKI
PIĘTRO WYŻEJ
POLICMAJSTER TAGIEJEW
POLONIA RESTITUTA
PONAD ŚNIEG
PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA
PRZYBŁĘDA
RAPSODIA BAŁTYKU
ROBERT I BERTRAND
ROK 1863
ROMEO I JULCIA
SERCE MATKI
SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA
SPORTOWIEC MIMO WOLI
SYGNAŁY
SZALEŃCY
SZCZĘŚLIWA TRZYNASTKA
SZLAKIEM HAŃBY
TAJEMNICA MEDALIONU
TAJEMNICA STAREGO RODU
TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE
U KRESU DROGI
WE WŁASNE SIDŁA
WIERNA RZEKA
WIOSNA NARCIARZY
WRZOS
ZA ZASŁONĄ
ZABAWKA
ZAMARŁE ECHO
ZEW MORZA
ZNACHOR
ŻONA I NIE ŻONA

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ