Strona główna / Baza filmów / Osoby / Gruszczyński Stanisław
Data urodzin:
6 stycznia 1891 w Ludwinowie
Data śmierci:
3 lutego 1959 w Milanówku

Śpiewak operowy (tenor), aktor.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
  • O osobie
Filmy w projekcie:
1928 - PAN TADEUSZ (ksiądz Sapieha)
1928 - TAJEMNICA STAREGO RODU (rotmistrz Kara-Kozewicz)
1932 - KSIĘŻNA ŁOWICKA (poeta Alojzy Szczygieł)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1921 -
IDZIEM DO CIEBIE, POLSKO, MATKO NASZA (góral Józek)
1927 - ZIEMIA OBIECANA (Maks Baum)
1928 - 
PAN TADEUSZ (ksiądz Sapieha)
1928 - ROMANS PANNY OPOLSKIEJ (hrabia Stroński)
1928 - 
TAJEMNICA STAREGO RODU (rotmistrz Kara-Kozewicz)
1932 -
KSIĘŻNA ŁOWICKA (poeta Alojzy Szczygieł)


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ