Strona główna / Baza filmów / Osoby / Koszutski Eugeniusz
Data urodzin:
26 grudnia 1881 w Warszawie
Data śmierci:
22 sierpnia 1946 w Łodzi

Tancerz, baletmistrz, aktor, reżyser teatralny.
  • Filmografia
  • O osobie
Filmy w projekcie:
1932 - ROMEO I JULCIA (2 role: fotograf; mężczyzna tańczący z Mary)
1933 - ZABAWKA (gość na balu)
1934 - MŁODY LAS (nauczyciel tańca)
1935 - ABC MIŁOŚCI (dentysta)
1936 - ADA, TO NIE WYPADA! (Tomasz, lokaj Dziewanowskiego) (Choreografia)
1936 - JADZIA (starszy mężczyzna w sklepie Malicza)
1936 - BOHATEROWIE SYBIRU (Gienek, żołnierz)
1937 - ZNACHOR (wodzirej)
1937 - PIĘTRO WYŻEJ (wodzirej)
1938 - KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ (Choreografia)
1938 - SZCZĘŚLIWA TRZYNASTKA (Choreografia)
1939 - BIAŁY MURZYN (gość na balu)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ