Strona główna / Baza filmów / Osoby / Bogusiński Aleksander
Data urodzin:
25 lutego 1877 w Krakowie
Data śmierci:
3 grudnia 1953 w Warszawie

Aktor. Był mężem aktorki Eugenii Bogusińskiej.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1928 - PAN TADEUSZ (Ksiądz pleban)
1928 - TAJEMNICA STAREGO RODU (współpracownik księcia Maurycego)
1932 - KSIĘŻNA ŁOWICKA (ksiądz)
1933 - ZABAWKA (gość na balu)
1935 - DWIE JOASIE (członek jury na balu mody)
1936 - WIERNA RZEKA
1938 - DRUGA MŁODOŚĆ (góral)
1938 - ROBERT I BERTRAND (gość na przyjęciu)
1938 - SERCE MATKI (góral doręczający depeszę Borzęckiemu)
1939 - PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA (doktor Rudzki )
1939 - SPORTOWIEC MIMO WOLI (dyrektor hotelu )

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ