Strona główna / Baza filmów / Osoby / Szczuka Wacława
Data urodzin:
28 września 1910
Data śmierci:
17 października 1970

pseud. Wawa. Aktorka i parodystka. Była córką aktora Stefana Szczuki.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1932 - ROMEO I JULCIA (uczestniczka kursu salonowych manier)
1933 - JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT (uczestniczka balu)
1936 - FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT (kobieta na widowni)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1932 - ROMEO I JULCIA  (uczestniczka kursu salonowych manier)
1933 - JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT  (uczestniczka balu)
1934 - PRZEBUDZENIE
1936 - FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT  (kobieta na widowni)
1936 - PAPA SIĘ ŻENI  (Agata, wielbicielka Viscontiego)
1937 - PŁOMIENNE SERCA  (uczestniczka balu)
1957 - ZIMOWY ZMIERZCH  (śpiewaczka)


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ